ANUL ACESTA VOM CIRCULA PE PASAJUL DE LA DOMNESTI – Se monteaza balustrada pietonala. Urmeaza ultima etapa de betonare

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, da asigurari ca anul acesta vom circula pe pasajul Domnesti. A inceput montarea balustradei pietonale la rampa de coborare spre Bragadiru. S-a finalizat armarea si turnarea primelor doua etape ale betonului aferent placii de supra-betonare si la ultimul segment din inelul central, cel de N-E, urmand ca zilele acestea sa se execute si ultima etapa de betonare.

Vom circula anul acesta pe pasajul Domnesti”, spune Scriosteanu.

S-a finalizat montarea elementelor prefabricate si la cea de-a treia rampa de urcare, si anume dinspre Chiajna. Continua aceasta operatiune la celelalte 4 rampe, respectiv urcare Bragadiru, coborare Chiajna, urcare Bucuresti, urcare/coborare Domnesti.

De asemenea, are loc armarea, cofrarea si turnarea grinzii de coronament la rampa de urcare dinspre Chiajna. Continua aceasta activitate la toate rampele pasajului, mai putin la rampa de urcare/coborare spre/dinspre Domnesti, unde se monteaza elementele prefabricate la zidurile de sprijin aferente acesteia.

Continua realizarea trotuarelor aferente drumurilor colectoare dinspre Domnesti si spre Bucuresti. Se lucreaza la relocarea celorlalte retele de utilitati, precum si la realizarea retelei de canalizare pluviala si a retelei de iluminat public”, spune secretarul de stat.

Pasajul Domnesti – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri si costa 91,5 milioane lei.

Constructor este Straco Grup – Comnord SRL – Specialist Consulting SRL, lucrare preluata de subcontractorul Tracon.

Primele lucrari la pasajul de la Domnesti au inceput in 2018. Lucrarile la pasajul Domnesti au fost reluate in vara lui 2020, dupa aproape doi ani de blocaje. Odata cu intrarea in insolventa a constructorului principal Straco, lucrarile au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Contractul a fost semnat in 2017, iar termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare si executie).

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate pana la finalul lui 2022.

Articolul precedentESTIMARI OPTIMISTE IN TRANSPORTUL AERIAN – Companiile aeriene din intreaga lume vor cumpara aproape 40.000 de avioane
Articolul următorPODUL DIN IARA, DE PE DJ 107M, VA FI RECONSTRUIT – Investitia se ridica la 62,2 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.