DACIA SCOATE DIN FABRICA DUSTER-UL CU NUMARUL 2.000.000 – Producatorul auto pregateste un face-lift pentru SUV-urile fabricate la Mioveni

Automobilul Duster cu numarul 2.000.000 a iesit joi, 13 mai, de pe linia de montaj a Uzinei Dacia din Mioveni. Potrivit anuntului companiei, este vorba de un exemplar din seria limitata Duster Avantaj ECO-G 100 (motorizare cu alimentare mixta benzina/GPL) de culoare Orange Atacama, destinat unui client din Romania.

Dacia a anuntat ca modelul Duster a fost produs in doua milioane de unitati, in cei 11 ani de existenta. Duster se afla la a doua generatie si se pregateste sa primeasca un face-lift, chiar in acest an. Peste cel mult trei ani va avea deja a treia generatie. Modelele fabricate in uzina din judetul Arges au purtat, intr-o masura destul de mica, si sigla Renault.

Duster este un simbol national de reusita. Un model pentru care s-a lucrat intens si la care au contribuit angajati din toate meseriile si domeniile de activitate ale Renault Group in Romania. Am un sentiment de mare bucurie ca, alaturi de colegi, am reusit sa depasim provocarile din ultimul an si sa marcam astazi, impreuna, o cifra istorica. Vom continua sa ne onoram clientii prin produse de calitate, cu cel mai bun raport prestatii/pret, asa cum i-am obisnuit. Totodata, vom avea grija sa ramanem competitivi”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, Director al Uzinei Vehicule Dacia si Coordonator al platformei industriale de la Mioveni.

Dacia Duster a fost al treilea model lansat de marca, dupa preluarea acesteia de catre Renault. Prima generatie Duster a fost prezentata la Geneva, in 2010, fiind un real succes de piata inca de la aparitie. SUV-ul construit pe o platforma derivata din cea a modelului Logan a fost extrem de bine primit in vestul Europei, in tari cu marci puternice, cum sunt Franta sau Germania. A fost apreciat in special pentru calitatile sale de automobil capabil sa iasa de pe sosea si sa faca off-road.

In cei 11 ani de existenta, Duster a fost livrat in 44 de tari din Europa, Africa de Nord si Asia. Uzina Dacia produce in acest moment 930 de vehicule Duster pe zi, din care peste 90% sunt destinate pietelor externe.

Articolul precedentINFRASTRUCTURA IA O „FELIE” DE 27% DIN PNRR – Citu anunta ca Romania va depune la Bruxelles un PNRR cu proiecte in valoare de 29,2 miliarde de euro
Articolul următorREGIE AUTONOMA CU 13 ANGAJATI SI SALARIU MEDIU DE 2000 EURO – In judetul Timis se afla una dintre cele mai banoase societati de la Ministerul Transporturilor, cu o productivitate a muncii in scadere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.