REGIE AUTONOMA CU 13 ANGAJATI SI SALARIU MEDIU DE 2000 EURO – In judetul Timis se afla una dintre cele mai banoase societati de la Ministerul Transporturilor, cu o productivitate a muncii in scadere

Desi este una din cele mai mici societati aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Regia Autonoma “Administratia Canalelor Navigabile Bega” Timis se dovedeste a fi una din cele mai banoase. Regia are doar 13 angajati si estimeaza pentru acest an venituri totale de 2,64 milioane lei, dar ZERO profit.

Castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala a fost stabilit la 9.223 lei in acest an. Adica circa 2.000 de EURO lunar.

Administratia Canalelor Navigabile Bega Timis inregistreaza pierdere contabila din anii precedenti in valoare de 729.400 lei.

Indicatorii apar intr-un proiect de Ordin comun pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2021 al Regiei Autonome “Administratia Canalului Navigabil Bega” Timis, publicat in dezbatere de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Administratia Canalelor Navigabile Bega Timis indeplineste functia de administratie de cale navigabila interioara pe sectorul romanesc al canalului navigabil Bega, in lungime de 42,444 km.

Regia Autonoma Administratia Canalelor Navigabile Bega Timis nu a reusit, de la infiintare si pana in prezent, angajarea de personal responsabil cu activitatea Controlului Financiar de Gestiune, arata proiectul.

Regia Autonoma Administratia Canalelor Navigabile Bega Timis a programat pentru anul 2021, un rezultat brut echilibrat si nu a programat plati restante. Nivelul veniturilor totale a fost estimat pe anul 2021 in scadere fata de cele realizate la 31.12.2020 cu 5,54%. Nivelul cheltuielilor totale a fost estimat pe anul 2021 in scadere fata de cele realizate la 31.12.2020 cu 5,54%”, mai arata documentul.

Productivitatea muncii se estimeaza ca va scadea in anul 2021 cu 25,72% fata de cea preliminata la 31.12.2020.

„Numarul de personal prognozat la finele anului 2021 (13) se mentine la acelasi nivel cu cel programat și aprobat pentru anul 2020”, mai releva documentul.

Potrivit documentului, regia si-a stabilit investitii de numai 600.000 lei in acest an. Cheltuielile pentru investitii estimate pentru anul 2021, vor fi in crestere fata de cele realizate in anul 2020 cu 593.000 lei.

De precizat, societatea nu este afiliata la nicio organizatie sindicala.

Regia Autonoma nu estimeaza plati sau creante restante pe anul 2021.

Potrivit site-ului propriu, regia are ca obiect de activitate: asigurarea adancimilor de navigatie prin dragaj de intretinere; executarea masuratorilor topohidrografice in scopul urmaririi evolutiei adancimilor pe senalul navigabil, cunoasterii si urmaririi situatiei morfologice si a depunerilor aluvionare, a masuratorilor privind debitele de apa si de aluviuni si a masuratorilor privind viteza curentului; intocmirea sau, dupa caz, avizarea documentatiilor privind realizarea lucrarilor de intretinere si reparatii la lucrari hidrotehnice speciale si de protectie a malurilor pentru asigurarea si imbunatatirea conditiilor de navigatie; efectuarea si intretinerea semnalizarii costiere si plutitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.