AUTOSTRADA SOARELUI, FARA SANTIERE – Catalin Drula promite ca in aceasta vara se va circula pe A2 fara restrictii. Lucrarile au fost amanate pana in toamna

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a efectuat joi o vizita la Podul de la Cernavoda, pentru a inspecta lucrarile de reabilitare, care au inceput in luna martie. Ministrul Transporturilor a mers cu trenul la Cernavoda, unde a promis ca vom circula pe autostrada A2 de la Bucuresti la Constanta fara santiere. Lucrarile pe partea carosabila vor fi reluate in toamna.

De astazi, si toata vara, vom circula pe autostrada A2 de la Bucuresti la Constanta fara santiere.

Asa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost incheiate inainte de sezonul estival.

La podul de la Cernavoda, lucrarile ample de reabilitare au inceput in martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzator si a respectat termenul de redare in trafic asa cum am convenit. Lucrarile pe partea carosabila vor fi reluate in toamna„, scrie Catalin Drula pe Facebook.

Contractul pentru reabilitarea Podului de la Cernavoda depaseste 67 milioane lei

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta a anuntat in februarie ca a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare a Podului de la Cernavoda, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Contractul semnat intre CNAIR si Maristar COM S.R.L. pentru realizarea acestor lucrari are o valoare de 66.847.689 lei fara TVA, obiectivul fiind finantat din fonduri europene nerambursabile.

Durata de executie a lucrarilor este de 24 luni, iar perioada de garantie este de 60 de luni.

Contractul de reabilitare a partii rutiere prevede o serie de lucrari, printre care:

– inlocuirea hidroizolatiei si a caii pe partea carosabila si trotuare;

– inlocuirea sistemului rutier;

– inlocuirea parapetului pietonal si directional;

– inlocuirea rosturilor de dilatatie;

– lucrari de reparatii cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces si la pile;

– lucrari de refacere a protectiei anticorozive la structura metalica, atât pe podul principal, cât si pe viaductele de acces etc.

In perioada sezonului estival se vor executa doar lucrari la infrastructura, fara a se institui restrictii de circulatie.

Articolul precedentCU TRENUL LA CERNAVODA – Ministrul Catalin Drula apeleaza la puterea exemplului. S-a urcat in tren pentru a incuraja romanii sa aleaga transportul feroviar pana la mare
Articolul următorSE REIAU ZBORURILE DIRECTE SPRE DESTINATIILE DE VACANTA ALE ROMANILOR – Grecia ramane cea mai solicitata destinatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.