CU TRENUL LA CERNAVODA – Ministrul Catalin Drula apeleaza la puterea exemplului. S-a urcat in tren pentru a incuraja romanii sa aleaga transportul feroviar pana la mare

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a facut joi, 27 mai 2021, o vizita pe Autostrada Soarelui, unde a mers cu trenul. Acesta a postat joi pe contul sau de Facebook si cateva poze din timpul calatoriei.

Cel mai rapid mijloc de transport intre Bucuresti si Cernavoda este trenul, care face circa doua ore, spune ministrul.

Oficialul incurajeaza turistii sa mearga vara aceasta pe litoral cu trenul, despre care spune ca reprezinta o „alternativa decenta, rapida si ecologica„.

In aceasta vara, vor fi 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Calatori pe relatia Bucuresti-Constanta, la care se adauga inca sapte perechi de trenuri de la companiie private Softrans, Regio Calatori, Transferoviar Calatori si Astra Trans Carpatic.

Drula recunoaste insa ca sunt multe de facut pentru calea ferata, avand restante de zeci de ani.

Incepem ziua cu o vizita la lucrarile de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavoda. Cel mai rapid (150 km/h) si confortabil mijloc de transport pe aceasta relatie: trenul IR 1581.

In aceasta vara, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Calatori pe relatia Bucuresti-Constanta (“Trenurile Soarelui”) la care se adauga inca 7 perechi de trenuri de la operatorii privati Softrans, Regio Calatori, Transferoviar Calatori si Astra Trans Carpatic.

Timpul de parcurs este de 2 ore, pentru cea mai rapida pereche.

Știm ca sunt multe de facut pentru calea ferata, restante de zeci de ani. Dar pe anumite relatii, trenul chiar reprezinta ACUM o alternativa decenta, rapida si ecologica.

Va incurajez sa mergeti la mare cu trenul in vara aceasta!”, a scris ministrul pe Facebook.

Articolul precedentSTB ISI ASIGURA PARCUL AUTO – Societatea de Transport Bucuresti lanseaza o licitatie pentru servicii de asigurare in valoare de 2,5 milioane de euro
Articolul următorAUTOSTRADA SOARELUI, FARA SANTIERE – Catalin Drula promite ca in aceasta vara se va circula pe A2 fara restrictii. Lucrarile au fost amanate pana in toamna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.