CFR SEMNEAZA PRIMUL CONTRACT DE REINNOIRE A CAILOR FERATE PRIN PNRR – Se inlocuiesc 21 de km de cale ferata intre Calinesti si Pitesti, contract de 82,13 milioane lei fara TVA

CFR SA a semnat joi, 30 martie 2023 primul contract de reinnoire a suprastructurii feroviare, finantat din PNRR.

Contractul semnat de Sucursala Regionala CF Craiova are o valoare de 82,13 milioane lei (fara TVA) si vizeaza reinnoirea a 21 de km de cale ferata intre statiile Calinesti – Golesti – Pitesti, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

In cadrul contractului, antreprenorul va executa lucrari de inlocuire la rand a elementelor suprastructurii caii pe intervalul Calinesti-Golesti intre km 95 si km 107,57, inclusiv pe liniile 1a, 1b, 5 si 6 din statia CF Golesti:

– sina, aparate de cale, piese pentru aparate de cale,

– cupoane de tranzitie, traverse normale si speciale din lemn (pentru aparate de cale si poduri)

– contrasine pod, platelaj metalic, ambutisat si neambutisat pentru poduri

– traverse de beton complet echipate

– dale elastice pentru treceri la nivel

– material marunt, piatra sparta

– realizarea caii fara joante

Lucrarile de reinnoire se vor executa si pe intervalul de cale ferata Chitila-Golesti, pe o lungime totala de 196,7 km, in cadrul celor 2 loturi licitate de SRCF Bucuresti, cu o valoare totala estimata de 663,6 milioane de lei (fara TVA).

In prezent procedurile se afla in etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.

Articolul precedentPASAJUL DE LA DOAMNA GHICA, APROAPE GATA – Din vara se va circula pe Pasajul Doamna Ghica.  Pe 1 aprilie va fi reluata circulatia tramvaielor pe Soseaua Colentina. 
Articolul următorCENTURA NOJORID, GATA PANA LA FINALUL ANULUI – Lucrarile la centura Osorhei vor fi gata pana vara anului viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.