CENTURA NOJORID, GATA PANA LA FINALUL ANULUI – Lucrarile la centura Osorhei vor fi gata pana vara anului viitor

Centura Nojorid, din judetul Bihor, va fi gata pana la finalul anului, in timp ce centura Osorhei va fi finalizata pana in vara anului viitor.

Firma PORR, constructorul noului drum de legatura dintre Oradea – zona Grigorescu si comuna Nojorid, lucreaza sustinut de doua saptamani la noul drum, spune presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

Din cei 8 km care trebuie executati, peste 5,5 km au fost deja decopertati. S-a asternut un stat de piatra sparta pe o lungime de peste 2 km. Drenurile de adancime sunt executate pe o lungime de peste 6 km.

Avand in vedere ca pe acest nou drum nu avem de executat pasaje supraterane si nu avem procese care sa blocheze lucrarile, in ritmul actual de lucrari investitia va fi finalizata pana la sfarsitul anului”, spune Bolojan.

Noul drum va usura accesul dinspre Nojorid spre centura Oradea si spre zona din spatele aeroportului.

De asemenea, de saptamana trecuta se lucreaza sustinut la centura ce va prelua traficul greu care tranziteaza localitatea Osorhei.

Se lucreaza la decopertarea terenurilor si la stabilizarea acestora pe o lungime de peste 1 km. Se foreaza pilotii la podul peste valea Tasad. 18 piloti, din 24, sunt deja forati. La sfarsitul acestei saptamani se va trece la forajul pilotilor de al doilea pod din zona.

Dupa obtinerea avizelor de la CFR Infrastructura, se va amenaja o trecere provizorie peste calea ferata in zona unde se va construi pasajul suprateran si se va trece la constructia acestuia.

In acest moment, lucrarile sunt concentrate in zona localitatii Osorhei, la iesirile spre Copacel si spre Alesd. Pana in vara anului viitor lucrarile vor fi finalizate, avand in vedere ca nu avem procese care sa blocheze lucrarile”, spune presedintele CJ Bihor.

Pe 2 februarie 2023 s-au semnat contractele pentru executia lucrarilor la centurile din Zona Metropolitana Oradea cu austriecii de la PORR CONSTRUCT. Centurile Osorhei, Santandrei si Nojorid, din Zona Metropolitana Oradea, costa circa 193 milioane lei fara TVA.

Un contract prevede executia lucrarilor pe Lotul 1: Centura Osorhei (5,8 km) si reabilitararea drumului judetean DJ 767E Osorhei – Copacel (12,7 km), iar cel de-al doilea, executia lucrarilor pe Lotul 2: Centurile Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km). 

Termenul de executie a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fara TVA, iar al contractului pentru Lotul 2de 84.394.118,95 lei, fara TVA. Finantarea pentru proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea” va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027.

Articolul precedentCFR SEMNEAZA PRIMUL CONTRACT DE REINNOIRE A CAILOR FERATE PRIN PNRR – Se inlocuiesc 21 de km de cale ferata intre Calinesti si Pitesti, contract de 82,13 milioane lei fara TVA
Articolul următorNUMAR DUBLI DE MASINI “VERZI” – In Republica Moldova au fost inregistrate peste 27.000 de autoturisme electrice si de tip hibrid

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.