NUMAR DUBLI DE MASINI “VERZI” – In Republica Moldova au fost inregistrate peste 27.000 de autoturisme electrice si de tip hibrid

Ponderea transportului energetic eficient in Republica Moldova inregistreaza tendinta ascendenta in ultimii cinci ani. Iar in anul 2022, numarul automobilelor electrice inmatriculate in Republica Moldova de persoane fizice s-a dublat. Astfel, in perioada anilor 2018-2022, in Republica Moldova au fost inregistrate peste 27.000 de autoturisme electrice si de tip hibrid, arata datele Agentiei pentru Eficienta Energetica (AEE) in baza informatiilor oferite de catre Agentia Servicii Publice.

La finele anului 2022, in Republica Moldova erau inmatriculate circa 700 de automobile electrice, ceea ce reprezinta o crestere dubla fata de anul 2021, atunci cand erau inregistrate 355 de electromobile.   

Odata cu dezvoltarea infrastructurii, numarul masinilor electrice inmatriculate in Moldova a crescut exploziv. In ultimii cinci ani, cresterea este de 20 de ori sau de la 99 la aproape 2.000 de electromobile, arata datele Agentiei pentru Eficienta Energetica. Numarul de masini electrice si hibrid a depasit 27.500 la finele anului trecut”, a afirmat ministrul moldovean al Energiei, Victor Parlicov.

Dupa tipul de tehnologie utilizata, 1.998 de automobile inmatriculate in ultimii cinci ani sunt electrice si 25.541 sunt de tip hibrid.

Din totalul de 1.998 de automobile electrice, 1.489 sunt detinute de persoane fizice, iar 509 de catre persoane juridice, numarul fiind de trei ori mai mare in cazul persoanelor fizice. Ce tine de automobile de tip hibrid, 22.993 sunt detinute de persoane fizice, iar 2.548 de catre persoane juridice, de circa zece ori mai multe in cazul persoanelor fizice, tehnologia hibrid fiind tot mai populara.

 

 

 

 

Articolul precedentCENTURA NOJORID, GATA PANA LA FINALUL ANULUI – Lucrarile la centura Osorhei vor fi gata pana vara anului viitor
Articolul următorLICITATIE PENTRU SPATIILE DIN AEROPORTUL BRASOV – Aeroportul International din Brasov a comandat un raport de evaluare a pietei imobiliare pentru a stabili preturile licitatiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.