UN DRUM VA LEGA GALATIUL DE A2 – Doua asocieri de firme, in cursa pentru studiul de fezabilitate

Doua asocieri de firme se afla in cursa pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului expres Transregio, Galati-Braila-Slobozia-Drajna-Calarasi-Chiciu, care va lega Galatiul de Autostrada Soarelui, anunta presedintele Consiliului Judetean (CJ) Galati, Costel Fotea.

Investitia se ridica la 400 milioane de euro.

O ruta rapida si sigura catre Autostrada Soarelui. Este dorinta multor soferi din Galati, care trebuie sa ajunga la Bucuresti. Am pus bazele unei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara impreuna cu presedintele CJ Braila, Chiriac Francisk-Iulian, presedintele CJ Calarasi, Iliuta Vasile, si presedintele CJ Ialomita, Pavel Marian, pentru a implementa un amplu proiect de infrastructura in aceasta regiune a tarii, care sa asigure o legatura rapida cu autostrada, pe la Drajna, acolo unde se construieste deja si un pasaj cu patru benzi”, spune Fotea.

Mai mult, proiectul prevede si modernizarea segmentului dintre Autostrada Soarelui si frontiera cu Bulgaria, pe ruta Drajna – Chiciu (Calarasi).

Dupa ce vor fi evaluate cele doua oferte depuse, asocierea de firme care va castiga licitatia va trebui sa realizeze studiul de fezabilitate si sa configureze alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor portiuni de drum din ruta actuala, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum, astfel incat traficul sa fie scos din localitati”, anunta presedintele CJ Galati.

Dupa ce documentatia va fi gata, proiectul va fi depus spre finantare in cadrul Programului Operational de Transport.

Articolul precedentCOMPANIA NATIONALA AEROPORTURI BUCURESTI TRECE PE PROFIT – Numarul de pasageri, de trei ori mai mare
Articolul următorDN7 BALDANA-TITU SE MODERNIZEAZA – Incepe proiectarea pentru largirea la patru benzi a drumului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.