AUTOSTRADA MOLDOVEI – Pana la finalul anului va fi deschisa circulatia pe 148 de kilometri

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, anunta o mobilizare buna pe santierele A7 (Autostrada Moldovei), ”acolo unde vremea permite”. Sorin Grindeanu a anuntat ca se lucreaza pe toate cele 13 tronsoane ale Autostrazii A7 de la Pascani la Ploiesti si a mentionat ca la patru dintre acestea lucrarile ar trebui sa se termine in acest an.

Acesta a mers vineri, 22 martie 2024, pe santierul A7 insotit de prim-ministrul Marcel Ciolacu si presedintele Senatului, Nicolae Ciuca. Au avut loc verificari pe santierul lotului 2 (Domnesti Targ – Racaciuni) al sectorului de autostrada Focsani – Bacau, parte a A7.

Daca acest ritm se mentine, la sfarsitul anului vom avea aproximativ 148 de kilometri noi in circulatie intre Ploiesti si Pascani. Mobilizarea antreprenorilor de pe cele 13 loturi finantate prin PNRR face posibila deschiderea circulatiei pe unele sectoare de autostrada chiar mai devreme decat prevad termenele contractuale”, spune Grindeanu, care a precizat ca este vorba despre patru loturi cu termen de finalizare in 2024, dar si de doua loturi si jumatate, construite de UMB si care urmeaza sa fie terminate in avans fata de termenul contractual.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat despre ce deschideri din A7 ar putea fi vorba in 2024.

Din cele 13 loturi de la Ploiesti la Pascani, se lucreaza pe toate 13. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui sa se termine lucrarile anul acesta, adica pe primele doua loturi de la Ploiesti la Buzau si pe loturile 1 si 4 intre Buzau si Focsani. Avand un constructor roman foarte bun, pe langa aceste 4 loturi, care se vor finaliza anula acesta, mai putem vorbi de doua loturi si jumatate, si anume loturile 2 si 3 dintre Buzau si Focsani, adica vom avea in intregime Buzau – Focsani autostrada, si aici la Adjud, pentru ca este foarte important sa se finalizeze si sa poate fi ocolit Adjudul, pierzandu-se foarte mult timp in Adjud”, a explicat Grindeanu.

Pe primele doua loturi din A7 Ploiesti – Buzau, gradul de executie a depasit 55%, respectiv 60%, iar pe loturile de la Buzau la Focsani ar fi progrese intre 30% si 50%.

Loturi A7 vizate pentru deschidere in 2024:

Ploiesti – Buzau

  • lotul 1 (Dumbrava – Mizil (21 km), cu o lungime de 21 km, a ajuns la un stadiu fizic al executiei de peste 55% (contract semnat in data de 16 iunie 2022). Lucrarile trebuie finalizate pana in luna octombrie anul 2024.
  • lotul 2 (Mizil – Pietroasele), cu o lungime de 28,35 km, a ajuns la un stadiu fizic al executiei de 61,5% (contract semnat in data de 7 iunie 2022). Lucrarile trebuie finalizate pana in luna octombrie anul 2024.

Buzau – Focsani

lotul 1 (Buzau – Vadu Pasii), cu o lungime de 4,6 km (contract semnat in data de 06.09.2022). Lucrarile trebuie finalizate pana in luna august anul 2024.

– lotul 2 (Vadu Pasii – Ramnicu Sarat), cu o lungime de 30,8 km (contract semnat in data de 12.01.2023). Lucrarile trebuie finalizate pana in luna aprilie anul 2025.

lotul 3 (Ramnicu Sarat – Mandresti Munteni), cu o lungime de 36,1 km (contract semnat in data de 12.01.2023). Lucrarile trebuie finalizate pana in luna aprilie anul 2025.

– lotul 4 (Mandresti Munteni – Focsani), cu o lungime de 10,94 km (contract semnat in data de 06.09.2022). Lucrarile trebuie finalizate pana in luna in luna august anul 2024.

Focsani – Bacau

lotul 2 (Domnesti Targ – Racaciuni), cu o lungime de 38,78 km (contract semnat in data de 15.12.2022). Lucrarile trebuie finalizate pana in luna noiembrie anul 2025.

Aflat pe santier, premierul Romaniei Marcel Ciolacu spune ca pana la finalul anului va fi deschisa circulatia pe circa 148 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7).

Daca constructorul va continua in acest ritm, pana la sfarsitul anului vom deschide circulatiei in jur de 148 kilometri, din cate am inteles de la domnul ministru. Ceea ce este o veste extraordinara, o devansare a lucrarilor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, aflat in vizita pe santierul A7, in zona Adjud.

Autostrada Ploiesti – Buzau are urmatorii constructori: asocierea Pizzarotti – Retter (lot 1 Dumbrava – Mizil), asocierea Coni – Trace (lot 2 Mizil – Pietroasele), asocierea Nurol – Makyol (lot 3 Pietroasele – Buzau).

Pe cele 10 loturi ale A7, de la Buzau la Pascani, lucreaza grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrarescu.

Articolul precedentAPAR NOI NODURI RUTIERE PE AUTOSTRAZI – Au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea a trei noduri rutiere pe autostrazi
Articolul următorCONTRACTE PENTRU INTRETINEREA DRUMURILOR JUDETENE – Patru drumuri judetene vor fi reparate in Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.