UN NOU DRUM NATIONAL IN SUCEAVA – Un nou drum se va construi intre viitoarea autostrada A7 si Vama Vicovu de Sus. Drumul va avea 37 de km si va costa 97 milioane de euro

Un nou drum care va face legatura intre Autostrada A7 – PTF Climauti – PTF Vicovu de Sus este intre proiectele rutiere importante aflate in pregatire in Bucovina. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, anunta ca propune in sedinta de Consiliu Judetean un proiect de hotarare privind aprobarea incheierii acordului de parteneriat intre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si judetul Suceava, prin Consiliul Judetean Suceava, pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investitii „Drum de Legatura Autostrada A7 – PTF Climauti – PTF Vicovu de Sus”.

Este un demers care inseamna un pas foarte important pentru decongestionarea traficului din localitati. Acest drum, care va face legatura cu Autostrada A7, va contribui si la dezvoltarea economica si turistica a zonei”, a explicat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

Realizarea investitiei pe cele doua tronsoane de drum va permite preluarea traficului greu din PTF Vicovu de Sus catre Autostrada A7 pentru a nu mai fi traversate localitati de pe actualul traseu, orasul Vicovu de Sus, Municipiul Radauti si nici podul de la Milisauti, fiind util si in perspectiva deschiderii PTF Climauti.

Drumul, cu o lungime de 37 km la regim de drum national, va avea 15 intersectii la nivel cu alte drumuri si una la nivel cu calea ferata si o valoare estimata a proiectului de circa 97 milioane de euro, finantare cu fonduri europene, prin Programul de Transport 2021-2027.

Articolul precedentCENTURA MARE A GALATIULUI SE CONSTRUIESTE – Contractul pentru centura Galati, de 34 km, nu va fi reziliat
Articolul următorBILANTUL DRUMURILOR IN CLUJ – 30 de drumuri judetene au fost modernizate in 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.