CENTURA COMARNIC – Ministerul Transporturilor a emis autorizatie de construire

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a emis autorizatia de construire pentru lucrari la Centura Comarnic. Centura va ocoli orasul Comarnic si DN 1 prin vest, va avea o lungime de aproape 6 km si doua benzi de circulatie.

Acesta este un proiect de infrastructura esential pentru descongestionarea circulatiei rutiere pe Valea Prahovei, pentru dezvoltarea orasului Comarnic si a judetului Prahova. Centura Comarnic va servi ca drum de descarcare a viitoarei autostrazi care va lega Capitala de Valea Prahovei.

Valoarea lucrarilor autorizate, fara TVA este de 121,11 milioane de lei, reprezentand valoarea lucrarilor declarate de solicitant, inscrisa in cererea de autorizare si in devizul general, potrivit unui document emis cu data de 17 ianuarie.

Solicitantul autorizatiei este Consiliul Judetean Prahova.

In cadrul proiectului, vor fi construite trei poduri noi si va fi dublat podul peste raul Prahova de pe DJ 101R. Se va construi totodata un pasaj peste raul Prahova si calea ferata Ploiesti – Brasov.

La intersectiile cu DN 1, sunt prevazute sensuri giratorii dimensionate, astfel incat sa preia traficul actual care va proveni de pe centura Comarnic si din orasul Comarnic.

Termenul de finalizare a lucrarilor este noiembrie 2024.

Varianta ocolitoare va asigura inclusiv legatura dintre DN1 si viitoarea autostrada Ploiesti-Brasov (A3) prin partea de vest a localitatii Comarnic.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat, in 22 mai 2023, contractul de proiectare si executie a Centurii Comarnic. Licitatia pentru acest obiectiv de investitii a fost castigata de asocierea Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, la valoarea de 236,74 milioane de lei fara TVA.

Consiliul Judetean Prahova a facut studiul de fezabilitate pentru acest traseu si a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR – ca descarcare de pe viitoarea autostrada A3 (pentru facilitarea accesului in orase/statiuni al turistilor si pentru ca autostrada sa nu fie incarcata de localnici). In 8 decembrie 2022, s-a incheiat un parteneriat intre Consiliul Judetean Prahova si Ministerul Transporturilor/ CNAIR – prin care CJ Prahova implementeaza proiectul, iar CNAIR il finanteaza prin Programul Operational Transporturi 2021-2027”, informa Consiliul Judetean Prahova, intr-un comunicat de presa.

Consiliul Judetean Prahova a facut studiul de fezabilitate pentru acest traseu si a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR – ca descarcare de pe viitoarea autostrada A3 (pentru facilitarea accesului in orase/statiuni al turistilor si pentru ca autostrada sa nu fie incarcata de localnici). In 8 decembrie 2022, s-a incheiat un parteneriat intre Consiliul Judetean Prahova si Ministerul Transporturilor/ CNAIR – prin care CJ Prahova implementeaza proiectul, iar CNAIR il finanteaza prin Programul Operational Transporturi 2021-2027.

Articolul precedentTRAFIC DECONGESTIONAT – DN 1 va fi largit la trei benzi pe sens intre Aeroportul Otopeni si Autostrada Bucurestiului
Articolul următorINELUL METROPOLITAN ORADEA, MODIFICAT IN INSTANTA – Inelul Rutier Metropolitan Oradea trebuie reproiectat in varianta ocolitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.