DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Constructorul Ozaltin a reluat lucrarile pe tronsonul 1 al DEx12

Lucrarile pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitesti au fost reluate. Anuntul a fost facut de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere. CNAIR a transmis imagini de pe santier (click aici pentru a vedea imaginile).

Antreprenorul a declarat ca a incheiat contracte ferme pentru livrarea si montarea tuturor grinzilor la poduri si pasaje pana la sfarsitul lunii august 2024.

Lucrarile pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Pitesti au fost reluate. Antreprenorul care executa lucrarile pe tronsonul 1 al DEx12 a revenit in santier, in aceasta perioada se executa lucrari de: armare, cofrare si betonare la toate structurile, aprovizionare materiale de umplutura”, a precizat CNAIR, care a adaugat ca la terasamente nu se pot executa lucrari in aceasta perioada din cauza gradului mare de umiditate din sol, in santier fiind mobilizate utilajele necesare inceperii si acestei activitati.

In august 2023, CNAIR a semnat contractul avand ca obiect „Executie Lucrari Drum Expres Craiova – Pitesti, Tronson 1, km 0+000 – km 17+700 – Relicitare”, cu ofertantul declarat castigator, respectiv asocierea Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi Anonim Sirketi – Strade Bauunternehmung S.R.L. – Visio Construction Works S.R.L..

Valoarea contractului este de 439,29 de milioane de lei fara TVA.

Sursa de finantare este din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului de executie a lucrarilor este de 18 luni, iar garantia de 10 ani.

Traseul trononsului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitesti (DEx12) are o lungime de 17,7 km.

Reprezentantii CNAIR spuneau pe 21 decembrie 2022 CNAIR a reziliat contractul cu Tirrena Scavi S.p.A Italia avand in vedere ritmul defectuos de realizare a lucrarilor si neindeplinirea de catre antreprenorul italian a prevederilor contractuale.

Stadiul lucrarilor executate ajunsese la acel moment la 57,06%.

Celelalte trei tronsoane ale DEx12 au fost castigate de firmele grupului UMB, tronsoanele 2 si 3 fiind deja in trafic.

Tronsoanele 1 si 4 aflate in executie urmeaza sa fie date in trafic pana la finalul anului 2024, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Articolul precedentMAI MULTE MASINI INREGISTRATE IN 2023 – Dacia, Renault, Toyota si Volkswagen, cele mai inmatriculate masini. Un sfert din masinile inregistrate sunt electrice
Articolul următorRECORD DE PASAGERI IN AEROPORTURI – Aproape 25 de milioane de persoane au tranzitat aeroporturile din Romania in 2023. A fost depasit traficul aerian din 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.