PODURI NOI IN CLUJ SI BIHOR – Ambele poduri se afla pe drumuri judetene si au o lungime de 40 si 12 metri

Consiliul Judetean Cluj a inceput lucrarile de construire a unui pod provizoriu in localitatea Somesu Rece, comuna Gilau, pe drumul judetean 107P.

Podul provizoriu va fi construit pe o structura metalica, va avea o lungime de 40 de metri si este prevazut cu o banda de circulatie, traficul urmand sa se desfasoare, alternativ, pe ambele sensuri. De asemenea, podul provizoriu este prevazut si cu un trotuar destinat pietonilor.

Scopul construirii podului este de a permite derularea circulatiei rutiere pe acest drum de mare interes, mai ales turistic, in deplina siguranta. Termenul de finalizare a lucrarii este de maximum 30 de zile. Ulterior, vechiul pod va fi demolat, urmand a fi construit unul nou, conform celor mai exigente standard in domeniu”, a spus Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Lucrarile de interventie in regim de prima urgenta vizeaza construirea unui pod provizoriu in amonte de podul situat la pozitia kilometrica 4+310 pe care circulatia se desfasoara cu restrictii de viteza si tonaj in urma degradarilor descoperite la structura de rezistenta.

Pana la finalizarea construirii podului provizoriu, circulatia pe podul din localitatea Somesu Rece, de la kilometrul 4+310, se desfasoara, in continuare, cu anumite restrictii, dupa cum urmeaza:

  • Accesul este interzis vehiculelor cu masa totala maxim autorizata mai mare de 3,5 tone sau care au o inaltime mai mare de 2,5 metri;
  • Viteza de circulatie este limitata la 5 km/h;
  • Impunerea unui interval de cel putin 40 metri intre vehicule.

In urma expertizarii tehnice a podului, au fost executate in regim de urgenta lucrari de punere in siguranta, prin montarea unei palei metalice pe un pilon de sustinere si a unor prese care tin podul sub presiune.

In cadrul lucrarilor de modernizare si reabilitare, din fonduri europene, care vizeaza drumul judetean 107P (DN 1) Gilau – Marisel – DN 1R, vechiul pod va fi demolat si va fi construit un pod nou.

Pod nou si in judetul Bihor

De asemenea, Consiliul Judetean Bihor construieste un pod nou in localitea Nimaesti, din comuna Curatele. Vechiul pod, construit in 1970, are podina din grinzi de lemn puse pe o structura metalica si nu mai corespunde normativelor.

Incepand de azi se foreaza pilotii noului pod din Nimaiesti. Lucrarile de foraj se vor finaliza pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Lucrarile la structura podului vor continua pana in primavara anului viitor. Din vara, circulatia rutiera dintre municipiul Beius si comuna Curatele se va face pe un pod nou, cu grinzi de beton”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Podul este situat pe drumul judetean DJ 764H. Proiectul prevede construirea unui pod transversal nou, cu o lungime de 12 metri peste Valea Beiusele, in locul podului existent care are o lungime de 8 metri.

Noua constructie va fi din beton armat cu suprastructura din grinzi precomprimate EUROCODE tip T. De asemenea, se urmareste asigurarea scurgerii apelor si protejarea drumului judetean DJ 764 H, a proprietatilor adiacente la inundatii si modernizarea infrastructurii rutiere pentru asigurarea circulatiei in conditii de siguranta.

Lucrarile sunt executate de firma S.C. ILE VIOREL CONSTRUCT S.R.L. Valoarea contractului este de 1.979.939,05 lei, fara TVA.

Termenul de executie a fost stabilit, prin contract, la 12 luni.

Articolul precedentAVIOANE IMPRIMATE 3D – Boeing apeleaza la o firma din Israel pentru a imprima 3D avioane si piese pentru industrie
Articolul următorDRUM JUDETEAN MODERNIZAT IN ARAD – Drumul judetean Masca-Maderat-Araneag, lung de 11,5 kilometri, va fi reabilitat cu 35,7 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.