APAR SENSURILE GIRATORII MODULARE IN CAPITALA – Un sens giratoriu modular costa circa 100.000 euro

Doua sensuri giratorii modulare au fost amplasate in Bucuresti, costul total al lucrarilor fiind in total de 900.000 de lei, anunta primarul Capitalei, Nicusor Dan, pe Facebook.Sensurile giratorii se afla la intersectia dintre Soseaua Petricani si Dimitrie Pompeiu, respectiv la intersectia Doamna Ghica cu Strada Heliade Intre Vii.

Venim cu noi solutii pentru fluidizarea traficului din Capitala – sensurile giratorii modulare. Prin Administratia Strazilor Bucuresti, am amplasat deja doua astfel de giratorii, unul la intersectia Soseaua Petricani – Dimitrie Pompeiu, iar celalalt la intersectia D-na Ghica cu Str. Heliade Intre Vii”, afirma primarul Capitalei, Nicusor Dan.

Fiecare sens a fost construit din elemente modulare prefabricate, din beton armat, imbinate intre ele si iluminate prin intermediul unor LED-uri cu incarcare fotovoltaica.

Lucrarile s-au desfasurat pe timpul noptii, iar costul fiecarei lucrari in parte a fost de 450.000 de lei.

Avantajele acestor solutii de trafic sunt:

  • Timpul foarte scurt de montaj (pot fi amplasate in cateva ore);
  • Durata mare de garantie – 60 de luni si rezistenta in timp – peste 50 de ani.
  • Mobilitate crescuta – se pot muta oricand si oriunde in functie de necesitati, inclusiv in cazul unor avarii, in zona acestora.

In perioada urmatoare, Administratia Strazilor va propune Comisiei Tehice de Circulatie si alte locatii pentru fluidizarea traficului prin amplasarea unor astfel de sensuri giratorii, a precizat el.

Articolul precedentTRANSPORTUL RUTIER DE MARFURI, IN CRESTERE – 238,4 milioane tone marfuri au fost transportate in primele noua luni din 2022
Articolul următorROMANIA IMPRUMUTA 50 MILIOANE EURO PENTRU SIGURANTA RUTIERA – Numarul de decese in accidente rutiere la un milion de locuitori este mai mare in Romania decat in tarile vecine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.