DRUM JUDETEAN MODERNIZAT IN ARAD – Drumul judetean Masca-Maderat-Araneag, lung de 11,5 kilometri, va fi reabilitat cu 35,7 milioane lei

Drumul judetean Masca-Maderat-Araneag din judetul Arad va fi modernizat. Consilierii judeteni au aprobat valorile necesare modernizarii drumului judetean Masca-Maderat-Araneag, cat si indicatorii tehnici ai lucrarii.

Drumul are o lungime de aproximativ 11,5 kilometri si scurteaza distanta dintre municipiul Arad si zona turistica de la Casoaia.

Acest tronson va fi modernizat din fonduri nationale, prin programul „Anghel Saligny”, valoarea lucrarii fiind estimata la 35.775.340,81 lei, din care 35.341.686,65 lei de la bugetul de stat, iar 433.654,16 lei cofinantarea Consiliului Judetean Arad (TVA inclusa).

Prin modernizarea drumului Masca-Maderat-Araneag scurtam semnificativ distanta de la Arad la Casoaia si putem pune in valoare patrimoniul cultural si turistic al zonei. La Casoaia avem Tabara pentru elevi si tineret, situata intr-un cadru natural de exceptie, avem Parcul de sculpturi monumentale, de importanta nationala. Casoaia este, de asemenea centrul unor trasee montane care fac legatura cu alte reprere turistice, cum ar fi cetatile Siria si Soimos”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.

Tronsonul Masca-Maderat-Araneag, in lungime de aproximativ 11,5 km, va fi modernizat in totalitate, se vor asterne doua straturi de asfalt, se vor executa terasamentele laterale, vor fi consolidate cele doua poduri de pe traseu, vor fi realizate marcaje si elemente de siguranta rutiera si vor fi amplasate indicatoare.

Articolul precedentPODURI NOI IN CLUJ SI BIHOR – Ambele poduri se afla pe drumuri judetene si au o lungime de 40 si 12 metri
Articolul următorPASAJUL DOMNESTI, STADIUL CONSTRUCTIEI – Giratoriul suspendat va fi deschis pe 15 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.