PRESTATORUL TRONSOANELOR PASCANI-SUCEAVA SI SUCEAVA-SIRET VA FI PENALIZAT – Asocierea Search-Egis este in intarziere cu proiectarea autostrazii. Grindeanu: „Sunt calculate penalizari de intarziere”

Proiectarea tronsoanelor de Autostrada Pascani-Suceava si Suceava – Siret care fac parte din Autostrada Moldovei A7 Ploiesti-Pascani inregistreaza, in continuare intarzieri, iar autoritatile deja calculeaza penalizari. Proiectant este asocierea Search-Egis. Prestatorul acumuleaza penalitati de intarziere in cuantum de 0,001 % din valoarea de contract / zi de intarziere.

Pascani – Suceava: 61,86 km si Suceava – Siret :56,17 km. Ritmul este nesatisfacator din cauza ca prestatorul nu se mobilizeaza suficient. In acest moment sunt calculate penalizari de intarziere„, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Oficialul s-a intalnit joi, 27 ianuarie 2022, cu reprezentantii Asociatilor care militeaza pentru constructia autostrazilor in zona Moldovei.

Le-am transmis ca lucram acum la un cadru legislativ care sa nu mai permita blocarea proiectelor de infrastructura. Trebuie sa inceteze santajul pe care il fac unii constructori. Nu respecta contractele deoarece stiu ca in cazul unei rezilieri termenele prevazute de lege pentru reluarea licitatiilor sunt foarte lungi. Acest nou cadru legislativ va ajuta implicit constructia viitoarelor autostrazi si drumuri expres din Moldova si Bucovina„, a transmis ministrul.

A7 – Autostrada Moldovei

Ploiesti – Buzau: 63,250 km – Se afla in faza finala de evaluare a ofertelor depuse pentru constructia acestui tronson.

Buzau – Focsani: 82,44 km – Proiectul Tehnic a fost aprobat si poate incepe elaborarea documentatiei pentru a scoate cat mai rapid la licitatie executia lucrarilor.

Focsani – Bacau:95,90 km – Proiectului Tehnic este aproape de finalizare. Anul acesta vom demara licitatia pentru executie.

Bacau – Pascani: 77,28 km – Proiectul Tehnic este in curs de revizuire ca urmare a observatiilor emise de catre CNAIR. Termenul de finalizare al documentatiei si demararea licitatiei pentru constructie este anul acesta.

Pascani – Suceava: 61,86 km si Suceava – Siret :56,17 km – Ritmul este nesatisfacator din cauza ca prestatorul nu se mobilizeaza suficient. In acest moment sunt calculate penalizari de intarziere.

A8 – Autostrada Unirii

Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni: 100,14 km

Pe sectorul cuprins intre Targu Neamt (Motca) si Targu Frumos, continua investigatiile geotehnice. Pentru sectorul dintre Targu Frumos si Letcani au fost demarate investigatiile geotehnice.

Autostrada Targu Mures – Targu Neamt: 211 km. Au fost elaborate memoriile pentru obtinerea acordurilor de mediu.

Autostrada Pascani – Suceava

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic este in derulare. Sunt in derulare activitatile pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism. Simultan se desfasoara procedura pentru obtinerea Acordului de Mediu.

Lungime: 61,86 km

Valoare contract: 11.72 milioane lei, fara TVA

Data de incepere: octombrie 2020

Investigatiile geotehnice au fost demarcate in luna septembrie 2021, dar au fost sistate in perioada 20 decembrie 2021 – 5 ianuarie 2022.

Pana in prezent au fost realizati aproximativ 2.405 m din totalul de 9.256 m.

La ora actuala sunt mobilizate in teren doar 4 din cele 5 instalatii de forat declarate in oferta tehnica.

Autostrada/Drum Expres Suceava – Siret

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic este in derulare.

Lungime: 56,17 km

Valoare contract: 10,09 milioane lei fara TVA

Data de incepere: octombrie 2020

Sunt in derulare activitatile pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism. A fost demarata procedura de obtinere a Acordului de Mediu. Investigatiile geotehnice au fost demarcate in luna august 2021.

In data de 20 decembrie 2021, prestatorul a informat beneficiarul ca incepand cu 16 decembrie 2021 instalatia mobilizata pe Suceava-Siret a fost relocata pe Pascani-Suceava.

Pana in prezent au fost realizati aproximativ 1.040 metri liniari de foraj din totalul de 8.164 m necesari.

In prezent, nu este mobilizata nicio instalatie de foraj in teren, din cele 5 instalatii declarate in cadrul ofertei tehnice.

Articolul precedentA FOST APROBAT PROIECTUL AUTOSTRAZII SIBIU-FAGARAS – La 7 ani de la inceperea procesului de revizuire a studiului de fezabilitate de catre Consitrans, Ministerul Transporturilor pune in linie dreapta autostrada de 68 de km. In 2022 se liciteaza proiectarea si executia
Articolul următorAVANS RAPID PE INFRASTRUCTURA DE MASINI ELECTRICE – Romania a ajuns la peste 12.800 de masini electrice inmatriculate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.