TRAFIC DECONGESTIONAT – DN 1 va fi largit la trei benzi pe sens intre Aeroportul Otopeni si Autostrada Bucurestiului

DN 1 va fi largit la trei benzi pe sens in zona Aeroportului Otopeni. A fost transmisa catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) documentatia de atribuire a licitatiei pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar largirii DN1 la 3 benzi pe sens.

Este vorba despre largirea la 3 benzi pe sens a sectorului de drum cuprins intre Aeroportul International „Henri Coanda” Otopeni si Autostrada Bucurestiului A0, zona Lotului 2 Nord”, explica secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile, iar durata contractului va fi de 8 luni, din care 7 luni pentru perioada de elaborare a studiului de fezabilitate, spun eel, fara a preciza la cat se ridica licitatia pentru studiul de fezabilitate.

Principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele:

  • largirea la 3 benzi pe sens
  • posibilitatea efectuarii de catre soferi a virajului la stanga pentru intoarcere dupa nodul rutier A0 x DN1, pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti
  • asigurarea unui acces facil agentilor economici si cartierelor rezidentiale

Aceasta modernizare a DN1 la 3 benzi/sens intre sectorul de drum mentionat va contribui la cresterea conditiilor de trafic, precum si la sporirea gradului de siguranta a traficului rutier”, precizeaza Scriosteanu.

Articolul precedentPREMIERA PE DRUMURILE JUDETENE – Traficul va fi monitorizat cu senzori montati in asfalt
Articolul următorCENTURA COMARNIC – Ministerul Transporturilor a emis autorizatie de construire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.