PREMIERA PE DRUMURILE JUDETENE – Traficul va fi monitorizat cu senzori montati in asfalt

Premiera pe drumurile din judetul Galati. Vor fi montati senzori in asfalt pentru monitorizarea traficului.

Senzorii vor ajuta la monitorizarea volumului de trafic si verificarea tonajului, iar statiile meteo vor indica viteza vantului, cantitatea de precipitatii si temperatura exterioara, precum si temperatura la nivelul partii carosabile, pentru a putea interveni preventiv in cazul in care sunt conditii de formare a ghetii pe partea carosabila.

Este un proiect pilot, pe care il vom implementa pe drumurile judetene din zona transfrontaliera, respectiv pe DJ 242E Baneasa – Roscani – Oancea si DJ 242D Baneasa – Suceveni – Rogojeni, cele doua drumuri fiind intens folosite pentru transportul marfurilor din si catre Republica Moldova”, spune presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea.

Mai mult, prin acest proiect vom achizitiona si un utilaj multifunctional, care poate fi folosit pentru taierea vegetatiei, spalarea drumurilor si a indicatoarelor rutiere, imprastierea materialului antiderapant si inlaturarea zapezii de pe partea carosabila.

Valoarea acestei investitii este de aproximativ 1,2 milioane de euro, proiectul urmand sa fie depus in cadrul Programului INTERREG NEXT Romania – Republica Moldova.

Articolul precedentCEA MAI MARE ACHIZITIE DE TRENURI DIN ISTORIA ROMANIEI – Romania cumpara 62 de trenuri de 3 miliarde lei de la polonezii de la PESA
Articolul următorTRAFIC DECONGESTIONAT – DN 1 va fi largit la trei benzi pe sens intre Aeroportul Otopeni si Autostrada Bucurestiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.