DRUM EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Inca 32 de km de drum expres au fost inaugurati. Se circula pe 71,6 km de drum expres, intre Robanesti si Colonesti

Inca 31,75 km de drum de mare viteza au fost deschisi circulatiei. Tronsonul 3 al drumului DEx12 Craiova-Pitesti se adauga celor aproximativ 40 de km ai acestui drum expres pe care se circula inca din vara anului trecut (2022). Tronsonul 3 are o lungime de 32 km, cuprinsi intre Slatina (Valea Mare) si Colonesti, la limita dintre judetele Arges si Olt, cu descarcare provizorie la Colonesti.

Avand in vedere faptul ca anul trecut au fost dati in trafic primii 40 km de drum expres in Romania aferenti Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, in zona oraselor Bals si Slatina, prin darea in trafic a Tronsonului 3, vom putea circula de la Robanesti la Colonesti pe aproximativ 72 km in total, numai pe drumul expres.

Sunt acum 80 de km de mare viteza finalizati anul acesta (2023) care se adauga retelei rutiere de mare viteza din Romania.

S-a deschis circulatia pe inca un tronson al primului drum expres din Romania (Dex12 Craiova-Pitesti)! De astazi, se circula pe 71,6 km ai acestui drum expres, intre Robanesti (judetul Dolj) si Colonesti (judetul Olt). Cei 31,75 Km ai Tronsonului 3 (Valea Mare – Colonesti) sunt deschisi cu 6 luni mai devreme fata de termenul contractual si sunt executati de acelasi constructor roman care a finalizat anul trecut Tronsonul 2 (Robanesti-Valea Mare) in lungime de 39,85 km”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Daca este mentinut actualul ritm de constructie, anul viitor se va putea circula pe toti cei 121 km ai DEx Craiova-Pitesti, dupa ce se vor finaliza lucrarile si pe Tronsoanele 1 si 4.

Dupa finalizarea tronsoanelor 1 si 4, anul viitor, se va putea circula pe toti cei 121 km ai Drumului Expres Craiova-Pitesti (DEx12). Aceasta va face posibila circulatia pe drum de mare viteza (Drum Expres si Autostrada) de la Craiova, Bals sau Slatina pana la Bucuresti si Constanta (dupa deschiderea circulatiei pe toate loturile A0 Sud)”, spune, la randul sau, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, care publica imagini VIDEO de la inaugurarea drumului.

Tronsonul este finalizat cu 6 luni mai devreme fata de termenul contractual.

In acest moment, dam in trafic inca 32 km de drum de mare viteza aferenti primului drum expres din Romania, Craiova-Pitesti, respectiv Tronsonul 3 Slatina-Colonesti. Acest tronson este finalizat cu 6 luni mai devreme fata de termenul contractual si cel de-al doilea tronson finalizat de acelasi constructor roman, dupa ce anul trecut am deschis circulatiei primii 40 km de drum expres din Romania, si anume Tronsonul 2: Robanesti – Slatina. Astfel, de acum, se poate circula intre Robanesti si Colonesti la nivel de drum de mare viteza pe aproximativ 72 km, ocolind orasele Bals, Slatina si comunele limitrofe acestora, iar de la anul pe toti cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitesti, cand vor fi finalizate capetele, Tronsonul 1: Craiova – Robanesti si Tronsonul 4: Colonesti – Pitesti (A1)”, spune secretarul de stat Ionel Irinel Scriosteanu.

Acesta le multumeste tuturor celor implicati in realizarea acestui drum important.

Multumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect, in mod special antreprenorului si subcontractorilor, domnului Dan Tomozei – responsabil santier din partea UMB, inginerilor, echipelor de muncitori, dulgheri, fierari, operatori de utilaje, colegilor de la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si CNAIR, domnului Calin Cosmin Petrut, directorul DRDP Craiova. De asemenea, multumesc pentru buna colaborare si coordonare domnului Cristian Pistol – director general CNAIR, domnului Felician Cernestean – director implementare CNAIR, membrii comisiei de receptie, reprezentantilor autoritatilor locale, membrilor Unitatii de Implementare a Proiectului, si pentru ca si acest proiect este finantat din fonduri europene, ii multumesc directiei de specialitate din cadrul MTI, al carei director este Felix Ardelean”, adauga Scriosteanu

In acest moment, mai sunt in lucru Tronsonul 1 si Tronsonul 4, insumand inca 50 km drum expres, care vor fi finalizati pana la sfarsitul anului viitor, moment in care vom avea toti cei 121 km ai acestui drum expres dati in trafic.

Articolul precedentSE REABILITEAZA ALTE LINII DE TRAMVAI – Primaria Capitalei lanseaza licitatie de 857 milioane lei pentru reabilitarea a inca 21 km linii pentru tramvaie
Articolul următorSE RELANSEAZA LICITATIA PENTRU TRENURILE PE HIDROGEN – Cele 12 trenuri pe hidrogen costa 2,5 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.