SE MODERNIZEAZA DRUMUL CARE VA INLESNI TRAFICUL RUTIER SPRE ZONELE TURISTICE DIN MUNTII APUSENI – Investitia va depasi 38 milioane lei pentru cei 23 de km

Consiliul Judetean Cluj a demarat ample lucrari de modernizare si reabilitare pe drumul judetean 108C Manastireni – Calata – Margau, care va inlesni traficul rutier spre zonele turistice din Muntii Apuseni. Investitia se ridica la peste 38 de milioane de lei.

De o mare complexitate, lucrarile se executa in baza proiectului avand ca obiect ,,Servicii de actualizare expertiza tehnica, proiectare si executie lucrari pentru modernizarea si reabilitarea drumului judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau, intre km 36+050 si km 59+000, L=22,950 km”.

La finalul lucrarilor, sectorul de drum, in lungime de aproape 23 de kilometri, va fi asfaltat integral.

Este o investitie majora, care vizeaza un important drum judetean. Reabilitarea si modenizarea infrastructurii acestuia asigura o legatura rapida intre drumurile nationale DN1 si DN1R. totodata, investitia va inlesni traficul rutier spre zonele turistice din Muntii Apuseni, pe directiile Fantanele-Belis si Rachitele-Doda Pilii-Ic Ponor”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Operatiunile constau in lucrari de modernizare a platformei drumului pe toata lungimea sectorului, dar si lucrari de reabilitare a suprastructurii si infrastructurii a nu mai putin de sapte poduri. De asemenea, vor mai fi executate lucrari de asigurare a scurgerii apelor si a esteticii rutiere, precum si de semnalizare si marcaje rutiere.

In aceasta etapa, lucrarile se desfasoara pe sectoare si constau in tratarea burdusirilor si a tasarilor, realizarea de timpane la podete si lucrari de forare in vederea consolidarii unei portiuni instabile de drum.

Investitia, in valoare de 38.100.386,65 lei, cu TVA inclusa, este finantata atat din fonduri europene cat si de la bugetul judetului.

Lucrarile sunt executate de societatea Diferit AG SRL iar durata maxima de executie este de 15 luni.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj a demarat pe drumul judetean 103G Sandulesti – DJ 107L lucrari de intretinere care vizeaza sectorul de drum situat pe raza localitatii. Acestea au drept scop atat asigurarea unei circulatii rutiere normale, in conditii de siguranta, cat si realizarea de accese la proprietatile din localitate.

Am demarat operatiunile pe DJ 103G Sandulesti in contextual mai larg al lucrarilor pe care le derulam pe mai multe drumuri judetene, pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie. De asemenea, dorim sa sporim gradul de confort al localnicilor prin realizarea de accese betonate, la nivelul cerintelor actuale”, adauga Alin Tise.

Operatiunile vor consta in lucrari de intretinere a platformei drumului, precum plombari cu imbracaminti asfaltice si tratarea burdusirilor si a tasarilor, lucrari de asigurare a scurgerii apelor prin realizarea de santuri si rigole betonate, dar si rigole carosabile si trotuare pavate, pe sectoare. Nu in ultimul rand, vor fi realizate accese betonate la proprietati.

In aceasta etapa se executa lucrari pregatitoare la accesele imobilelor in vederea betonarii acestora.

Durata maxima de executie a lucrarilor este de sase luni.

Articolul precedentMETROREX RAMANE PE PIERDERI SI IN ACEST AN – Compania estimeaza pierderi de peste 390 milioane lei. Un salariu mediu ajunge la 2.500 de euro pe luna
Articolul următorDRUMURI NOI IN JUDETUL BOTOSANI PRIN PROGRAMUL ANGHEL SALIGNY – 40 de kilometri de drumuri judetene de piatra vor fi reabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.