DRUMURI NOI IN JUDETUL BOTOSANI PRIN PROGRAMUL ANGHEL SALIGNY – 40 de kilometri de drumuri judetene de piatra vor fi reabilitate

Drumul judetean DJ239A Viisoara – Viisoara Mica – Cotusca va fi modernizat prin intermediul unei finantari obtinute de catre Consiliul Judetean Botosani in cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”. Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a finalizat licitatia si a desemnat o asociere din firmele Vulturi Botosani si Dimex-2000 Company Bistrita-Nasaud.

Modernizarea drumurilor de piatra din judet a fost unul dintre angajamentele pe care le-am luat. Ceea ce am promis se materializeaza acum, pentru ca obiectivul nostru este sa aducem infrastructura rutiera la standardele actuale si sa cream premisele de dezvoltare economica a judetului. Imediat ce constructorul va constitui garantia de buna executie vom emite si ordinul de incepere a lucrarilor, care vor demara dupa sarbatorile pascale”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Lucrarile pe DJ293A, Viisoara – Viisoara Mica – Cotusca, se vor intinde pe o distanta de 6 kilometri. Durata de executie este de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Valoarea totala a proiectului, in care este inclusa si TVA si cheltuielile neeligibile este de aproximativ 24 de milioane de lei, din care 23,3 milioane lei o reprezinta finantarea obtinuta prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferenta este asigurata de Consiliul Judetean Botosani.

La fel ca si la celelalte investitii, vom solicita constructorului sa faca lucrari de calitate, pentru ca ne dorim o infrastructura rutiera care sa nu puna niciun fel de problema participantilor la trafic si sa reziste in timp. Este un proiect mult asteptat de catre locuitorii celor doua comune si sper ca implementarea lui sa aduca noi oportunitati de dezvoltarea zonei”, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele CJ Botosani.

In diferite faze ale licitatiei mai sunt proiectele de modernizare a inca trei sectoare de drum judetean de piatra:

– DJ291K, Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa (7 km);

– DJ294A, Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km);

– DJ294B, Dobarceni – Murguta – Stefanesti (10,6 km).

In paralel, se lucreaza la finalizarea documentatiei tehnice si a celei de finantare pentru DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km), pentru a putea fi scoasa cat mai repede la licitatie si executia acestor sectoare de drum.

Prin Programul National de Investitii «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri judetene care, in acest moment, sunt de piatra. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investitiilor, pentru ca vrem sa recuperam decalajele fata de alte regiuni ale tarii si sa dezvoltam judetul Botosani”, a mai afirmat Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

In cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, consiliile judetene au primit, fiecare, cate 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

Licitatie pentru modernizarea DJ Dobarceni – Murguta – Stefanesti

De asemenea, un nou drum judetean de piatra va fi modernizat prin intermediul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”. Este vorba de 10,61 kilometri din DJ294B, pe relatia Dobarceni – Murguta – Stefanesti.

Consiliul Judetean Botosani prin Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a scos la licitatie executia lucrarilor de modernizare.

Valoarea actualizata a acestui proiect, inclusiv cheltuielile neeligibile si TVA, rezultata in urma proiectarii, se ridica la 44,6 milioane de lei cu TVA, adica la 9 milioane de euro. 38,6 milioane lei sunt asigurate prin intermediul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, iar 6 milioane de lei o reprezinta cofinantarea pe care o va asigura Consiliul Judetean Botosani.

Acest sector de drum este unul foarte important pentru noi, iar prin modernizarea lui se rezolva practic problemele de infrastructura rutiera din sud-estul judetului. Ne-am propus sa modernizam cati mai multi kilometri de drum judetean de piatra si asta facem. Alte trei sectoare de drum judetean, in valoare de peste 100 de milioane de lei – DJ293A, Viisoara – Cotusca (6 km); DJ291K, Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa (7 km); DJ294A, Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km) – sunt in etapele finale ale procedurilor de achizitii publice”, a declarat presedintele CJ Botosani.

Vicepresedintele Dorin Birta sustine ca lucrarile la aceste sectoare de drum judetean vor incepe imediat ce se vor finaliza procedurile de achizitie.

Cum se vor semna contractele si se vor constitui garantiile de buna executie, vom da ordinul de incepere a lucrarilor. Consiliul Judetean si-a propus sa asigure o infrastructura rutiera moderna pentru dezvoltarea unitara a intregului judet”, a declarat vicepresedintele CJ Botosani.

Firmele interesate de licitatia demarata prin intermediul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Botosani vor putea depune oferte pana pe data de 8 mai.

In paralel, se lucreaza la finalizarea documentatiei tehnice si a celei de finantare pentru DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km), pentru a putea fi scoasa cat mai repede la licitatie si executia acestor sectoare de drum.

Prin Programul National de Investitii «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri judetene care, in acest moment, sunt de piatra. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investitiilor, pentru ca vrem sa recuperam decalajele fata de alte regiuni ale tarii si sa dezvoltam judetul Botosani”, a mai afirmat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

In cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, consiliile judetene au primit, fiecare, cate 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

Articolul precedentSE MODERNIZEAZA DRUMUL CARE VA INLESNI TRAFICUL RUTIER SPRE ZONELE TURISTICE DIN MUNTII APUSENI – Investitia va depasi 38 milioane lei pentru cei 23 de km
Articolul următorUN PAS INAINTE PENTRU AUTOSTRADA MOLDOVEI – Lotul 3 Mircesti-Pascani are autorizatie de construire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.