S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU DRUMUL EXPRES CRAIOVA – TARGU JIU – Construirea propriu-zisa incepe peste doi ani, dupa finalizarea fazei de proiectare

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta semnarea contractului pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Targu Jiu”. Potrivit unui comunicat de presa al CNAIR, semnarea contractului cu ofertantul declarat castigator Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L. a avut loc miercuri 17 martie 2021.

Conform precizarilor Companiei, contractul are o valoare totala de 20.247.133,77 lei fara TVA, banii provenind din fonduri europene nerambursabile, iar perioada prevazuta pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de incepere.

Ulterior, in 3 luni de la elaborarea SF va trebui realizat Proiectul pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC). Dupa alte trei luni de la elaborare PAC va trebui finalizat si Proiectului Tehnic de Executie (PTE). Dupa ce faza de proiectare va fi finalizata (24 luni – 2023) se va intra direct in faza licitarii documentatiei pentru construirea Drumului Expres Craiova – Targu-Jiu.

Precizam ca obiectivul Drum Expres Craiova – Targu Jiu, aflat in faza de proiectare, are o lungime totala de 109 kilometri si are prevazuta ca data de finalizare 2022.

Amintim ca pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic al Drumului Expres Craiova – Targu-Jiu anuntata in 2019 au depus oferte trei operatori economici, respectiv ofertele in asociere prezentate de EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION SRL si IRIMAT CONS SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONAL si Compania TPF INGINERIE SRL (care a participat individual).

Redam comunicatul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere de miercuri 17 martie 2021:

„Miercuri, 17.03.2021, CNAIR a semnat contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Targu Jiu” cu ofertantul declarat castigator, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.

Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fara TVA, sursa de finantare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile.

Principalele servicii ale Prestatorului, conform contractului, constau in:

  • Elaborarea Studiului de Fezabilitate, tinand cont de aplicabilitatea in totalitate a legislatiei in vigoare;
  • Intocmirea documentatiei suport si Asistenta acordata Autoritatii Contractante pentru depunerea si sustinerea aplicatiei de finantare;
  • Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC) si asistenta tehnica pana la obtinerea Autorizatiei de Construire de catre Autoritatea Contractanta;
  • Proiectul Tehnic de Executie (PTE), tinand cont de aplicabilitatea in totalitate a legislatiei in vigoare;
  • Documentatia de atribuire a contractului de executie lucrari;
  • Asistenta tehnica acordata Autoritatii Contractante in perioada derularii procedurilor de licitatii pentru executie lucrari.

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de incepere, 17 luni de la data de incepere pentru elaborarea PAC (respectiv in 3 luni de la elaborarea SF) si 20 luni de la data de incepere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv in 3 luni de la elaborarea PAC)”.

Articolul precedentSE EXPROPRIAZA PANA LA PODUL PRIETENIEI – Guvernul a alocat 209 mii lei pentru cele 394 imobile situate pe amplasamentul suplimentar al lucrarii „Drum de legatura DN5 – Soseaua de Centura – Pod Prieteniei km 61+400”
Articolul următor„PACHETUL OLTENIA” DE PROIECTE PENTRU INFRASTRUCTURA – Ministrul Transporturilor: „Vorbim de 6 proiecte rutiere si 2 proiecte feroviare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.