SE REPARA DRUMURILE COMUNALE DIN BIHOR CU 5 MILIOANE LEI – Apel de proiecte pentru modernizarea drumurilor comunale

Consiliul Judetean Bihor a lansat un program pentru sustinerea dezvoltarii zonei rurale din judet, prin cofinantarea unor proiecte de modernizare a drumurilor comunale, anunta Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Programul pentru asigurarea conectivitatii si dezvoltarii zonei rurale din judetul Bihor” se adreseaza primariilor si are scopul de a sprijini autoritatile locale prin acoperirea partiala a costurilor lucrarilor de modernizare/extindere/largire a partii carosabile a drumurilor comunale.

Bugetul total al programului in anul 2023 este de 5 milioane de lei.

Vor fi cofinantate:

  • drumuri comunale nemodernizate care asigura conectivitatea comunei cu drumurile judetene sau nationale;
  • drumuri care asigura conectivitatea cu o alta comuna unde se inregistreaza valori mari de trafic;
  • drumuri comunale care fac legatura cu investitii generatoare de locuri de munca.

S-a deschis pasajul dintre Santandrei si Oradea

S-a deschis circulatiei pasajul rutier subteran de pe drumul de legatura dintre comuna Santandrei si zona Cazaban din Oradea.

Dupa ce timp de mai multe luni circulatia a fost deviata, se executa ultimele lucrari: semnalizarile rutiere, montarea bordurilor de la marginea pistei de biciclete si legarea la sistemul de evacuare a apelor pluviale.

Pasajul are o inaltime de 5 metri, doua benzi de circulatie de 3,5 metri latime fiecare, o pista de biciclete si un trotuar lat de peste 3 metri. Acestea subtraverseaza drumul expres ce leaga Oradea de autostrada Transilvania.

In zona limitrofa acestui pasaj va fi cel mai important nod rutier din judetul Bihor: intersectia cu drumul expres Arad – Oradea si legaturile cu Oradea si Santandrei. Lucrarile la nodul rutier sunt cuprinse in proiectul drumului expres Arad – Oradea si vor incepe anul viitor. Aceasta solutie de trafic, pasaje si bretele de viraj dreapta, va inlocui solutia initiala cu sens giratoriu si va fluidiza circulatia.

Pistei de biciclete ce leaga Oradea de Santandrei ii va fi asigurata continuitatea prin deschiderea acestui pasaj, siguranta biciclistilor si a pietonilor fiind rezolvata printr-un parapet separator de protectie montat pe rampe si in pasaj.

Constructorii de la Strabag vor trece la completarea terasamentului drumului expres, in zona pe unde a fost necesara devierea circulatiei.

Pasajul este rezultatul unei colaborari intre Compania nationala de autostrazi – CNAIR, Zona Metropolitana Oradea, Primaria Oradea si Consiliul Judetean Bihor, spune Bolojan.

Articolul precedentPODUL DE 7,5 MILIOANE LEI – Consiliul Judetean Cluj a construit un nou pod in localitatea Somesu Rece
Articolul următorUN NOU DRUM MODERNIZAT IN HUNEDOARA – 7 milioane lei pentru modernizarea primei portiuni a DJ 687E, intre Ruda si Poienita Voinii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.