DIRECTORUL GENERAL AL CNAIR ARATA CUM POATE FI SCHIMBAT USOR UN CONSTRUCTOR NESERIOS – Scumpirea materialelor de constuctorii le creeaza probleme

Constructorii se confrunta in ultima perioada cu scumpirea materialelor de constructii sau cu lipsa altora, adeclarat directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, în cadrul emisiunii ”Lumea Infrastructurii” realizata de jurnalistii Dana Chera si Razvan Savaliuc la postul de televiziune Etno TV. Pistol a vorbit si de un act normativ aprobat care permite CNAIR sa inlocuiasca un constructor neserios intr-un timp mai scurt.

Problemele financiare pe care multi le au, tinand cont si de perioada pe care o trecem cu totii astazi, cu cresterea materialelor de constructii, cu lipsa unora dintre ele din cauza si a conflictului pe care il avem la frontiera de est a tarii au fost in detrimentul lucrarilor”, spune Pistol.

Acesta a anuntat ca tocmai a fost aprobata o Ordonanta de Urgenta prin care banii pot ajunge la prestator direct, la furnizor si la subcontractanti, iar pe de alta parte CNAIR are o situatie care arata daca furnizorii sunt platiti sau nu. In situatia in care acestia nu au incasat banii, CNAIR nu livreaza banii catre antreprenorul general, spune Pistol.

Ordonanta de Urgenta mai prevede ca Societatea de Drumuri poate intra pe un mecanism in momentul in care un santier nu functioneaza din culpa antreprenorului. Se poate rezilia astfel contractul de executie, urmand ca printr-o procedura simplificata de achizitie publica, printr-o negociere fara publicare, sa poata fi selectat un alt constructor dintr-o lista de minimum trei.

Desemnarea unui alt constructor in locul lor va fi o procedura care va dura maximum patru luni de zile. O astfel de procedura nu va mai dura ani de zile. Stiind ca poate fi inlocuit cu mai multa usurinta, eu sper sa nu ajungem la rezilieri de contract, ci sa vedem ca ei se mobilizeaza si vor sa isi duca la bun sfarsit lucrarea pe care ei au castigat-o”, a mai spus directorul general al CNAIR.

Altfel, si CNAIR poate executa lucrari de mai mica dificultate. CNAIR are opt directii regionale, fiecare avand o statie de asfalt. Insa pentru constructia de autostrazi lucrurile sunt mai complicate si CNAIR nu poate executa astfel de investitii.

Articolul precedentPASAJUL DE LA DOAMNA GHICA NU ARE NICIO SANSA – Fostul viceprimar da cartile pe fata: „Pasajul asa va murit… De la 1 ianuarie toate stampilele sunt lasate jos”
Articolul următorVESTI BUNE PENTRU CEA MAI ASTEPTATA AUTOSTRADA – Prima sectiune din tronson va fi gata la sfarsitul acestui an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.