INVESTITII DE 130 MILIOANE EURO IN DRUMURILE DIN BIHOR – In judetul Bihor se vor construi 37,64 de km de drumuri noi. 36,1 km de drumuri judetene existente vor fi reabilitate

In judetul Bihor se vor construi 37,64 de km de drumuri noi prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Alti 36,1 km de drumuri judetene existente vor fi reabilitati. Contractul a fost semnat de Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor. Valoarea totala a investitiilor este de 130 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro reprezinta fonduri europene.

A fost semnat contractul de finantare pentru investitiile in drumurile judetene din Bihor. Prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, in judetul Bihor se vor construi 37,64 de km de drumuri noi. Alti 36,1 km de drumuri judetene existente vor fi reabilitati. Valoarea totala a investitiilor este de 130 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro reprezinta fonduri europene”, spune presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

Drum judetean existent aflat in reabilitare:

  • Salonta – Tinca 23,3 km
  • Osorhei – Copacel 12,8 km

Drumuri judetene noi:

  • Padis – Ic Ponor – 9,74 km
  • Centura Santandrei – 5 km
  • Centura Nojorid – 8,4 km
  • Centura Osorhei – 5,8 km
  • Centura Biharia – 8,7 km

Reteaua de centuri din zona metropolitana a Oradiei va descongestiona circulatia si va reduce numarul de accidente la iesirile din oras. In aceasta zona sunt cele mai mari valori de trafic din judetul Bihor, peste 20.000 de masini pe zi.

Drumul montan Padis – Ic Ponor va asigura legatura, prin Apuseni, cu judetul Cluj si va contribui la dezvoltarea turismului in zona.

Modernizarea drumului Salonta – Tinca va permite o legatura buna in sud-vestul judetului Bihor spre viitorul drum expres Arad – Oradea.

Contributia judetului nostru va fi de peste 50% din valoarea investitiilor, parte urmand sa fie asigurata printr-un credit, parte din veniturile incasate de Consiliul Judetean Bihor. Cu exceptia drumului prin Apuseni, unde lucrarile vor incepe anul viitor, la toate celelalte proiecte lucrarile sunt incepute si sunt destul de avansate”, spune presedintele CJ Bihor.

Urmeaza depunerea solicitarilor de plata pentru lucrarile realizate pana in prezent.

Decontarea cheltuielilor din fonduri europene ne permite sa asiguram fluxurile de plati catre constructori si continuarea lucrarilor. Multumesc echipelor de proiect din Consiliu si partenerilor de la ADR Nord-Vest pentru eforturile depuse in vederea semnarii contractului”, adauga el.

Articolul precedentPASAJ PESTE CALEA FERATA SI SOSEAUA DE CENTURA – CJ Arad construieste o noua cale de acces peste calea ferata Arad-Timisoara
Articolul următorINCEP LUCRARILE LA METROUL PENTRU OTOPENI – Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire pentru sectiunea de sase statii intre 1 Mai si Baneasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.