PASAJ PESTE CALEA FERATA SI SOSEAUA DE CENTURA – CJ Arad construieste o noua cale de acces peste calea ferata Arad-Timisoara

Aradenii s-au saturat sa astepte ca autoritatile de la Bucuresti sa le construiasca un pasaj in judet. Asa ca un nou pasaj rutier se construieste peste calea ferata Arad-Timisoara, pe soseaua de centura, de catre Consiliul Judetean Arad. Autoritatile locale spun ca pariul este riscant tocmai fiindca aradenii asteapta de foarte multi ani ca autoritatile de la Bucuresti sa finalizeze un al doilea pasaj peste centura Aradului. In aceasta luna incep lucrarile la fundatia pasajului nou, al treilea peste soseaua de centura, cel construit de CJ Arad.

Fac un pariu riscant: construim un nou pasaj rutier peste calea ferata Arad-Timisoara, pe soseaua de centura realizata de Consiliul Judetean Arad, intr-un an si jumatate, in conditiile in care un alt pasaj este nefinalizat de 14 ani de catre statul roman! Pariul este riscant tocmai fiindca aradenii asteapta de foarte multi ani ca autoritatile de la Bucuresti sa finalizeze, in sfarsit, cel de-al doilea pasaj peste centura Aradului. Acum, pun in discutie construirea unui al treilea pasaj, care va trece peste calea ferata Arad-Timisoara si va dirija traficul, prin nord-estul judetului, catre noul pod peste Mures, construit de Consiliul Judetean intre Fantanele si Vladimirescu. Vreau sa demonstram ca se poate! Avem un constructor puternic, PORR, avem finantare, nu este niciun motiv pentru care sa nu reusim”, spune Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

El spune ca aradenii s-au saturat de subiectul pasajului neterminat, de aceea si-a propus sa construiasca unul, chiar de catre Consiliul Judetean, si ”sa demonstram ca administratia locala este mai eficienta decat cea nationala”.

Despre asta vorbesc de atatia ani, asta este efectul descentralizarii, lucrari de calitate mai buna si mai rapide. Noi am demonstrat asta, deja, si la drumurile judetene pe care Consiliul Judetean le-a modernizat sau le-a construit de la zero. Trebuie sa subliniez si relatia buna pe care o avem cu Ministerul Tranporturilor si cu CNAIR pe marile proiecte ale Consiliului Judetean, o relatie care da rezultate vizibile”, spune presedintele Consiliului Judetean Arad.

In aceasta luna incep lucrarile la fundatia pasajului nou, al treilea peste soseaua de centura, cel construit de Consiliul Judetean. Aceste lucrari presupun realizarea coloanelor forate.

Ordinul de incepere a lucrarilor pentru construirea de la zero a centurii de nord-est a judetului Arad a fost dat de Consiliul Judetean in data de 9 octombrie.

Progresul general al lucrarilor este de 14,6% pe acest santier, dupa o perioada de doua luni de zile. Termenul de executie este de 18 luni.

Articolul precedentDRUM JUDETEAN, MODERNIZAT CU 54 MILIOANE LEI – S-au receptionat lucrarile pentru modernizarea DJ 249D
Articolul următorINVESTITII DE 130 MILIOANE EURO IN DRUMURILE DIN BIHOR – In judetul Bihor se vor construi 37,64 de km de drumuri noi. 36,1 km de drumuri judetene existente vor fi reabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.