SE MODERNIZEAZA DRUMUL SPRE CETATEA SARMIZEGETUSA – Tronsonul Orastie – Costesti este puternic degradat

Modernizare DJ 705A Orastie – Costesti – Sarmizegetusa Regia, km 2+200 – km 19+465 a ajuns in faza de desemnare a executantului lucrarii, anunta Consiliul Judetean Hunedoara. DJ 705A este unul dintre drumurile importante aflate in administrarea Consiliului Judetean Hunedoara, iar tronsonul Orastie – Costesti este puternic degradat.

In urma votului consilierilor judeteni privind aprobarea devizului general actualizat la acest obiectiv de investitii, prin intermediul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a fost lansat anuntul de participare pentru executia lucrarilor la cei 17 kilometri de drum judetean, care asigura legatura dintre municipiul Orastie si cetatile dacice din zona, printre care cea mai importanta este Sarmizegetusa Regia.

Cetatea dacica de la Sarmizegetusa Regia este unul din principalele obiective turistice din judet, iar numarul vizitatorilor creste de la an la an.

Proiectul va beneficia de o finantare europeana nerambursabila, prin Programul Regional Vest.

Potrivit proiectului tehnic intocmit, valoarea finantarii se ridica la circa 68,8 milioane de lei.

DJ 705A este unul dintre drumurile importante aflate in administrarea Consiliului Judetean Hunedoara si asigura legatura directa spre cetatea Sarmizegetusa Regia. Tronsonul Orastie – Costesti, care traverseaza si o serie de localitati, are nevoie de modernizare, fiind puternic degradat ca urmare a traficului tot mai intens. Localnicii, dar si vizitatorii care vin la cetatile dacice trebuie sa beneficieze de toate conditiile de deplasare, sa se bucure de confort si siguranta in trafic. Tin foarte mult ca acest proiect sa se realizeze in timp cat mai scurt, iar lucrarile sa fie de calitate”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor.

Obiectivul proiectului este consolidarea structurii rutiere prin aplicarea mai multor tipuri de structuri rutiere pe sectoare omogene, stabilite in functie de grosimea fundatiei existente, pe sectorul in lungime de 17,265 km.

In august 2022, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, a semnat contractul privind Elaborarea Proiectului de Autorizare a executarii lucrarilor de Construire, Proiect Tehnic si Detalii de Executie, Verificare Tehnica a proiectului si Asistenta Tehnica pe perioada executiei, pentru obiectivul „Modernizare DJ 705A: Orastie – Costesti – Sarmizegetusa Regia, km 2+200-km19+465”.


Proiectul se inscrie in Obiectivul de Politica 3 „O Europa conectata”, Obiectivul specific „Dezvoltarea unei mobilitati nationale, regionale si locale, durabile, reziliente in fata schimbarilor climatice, inteligente si intermodale inclusiv imbunatatirea accesului la TEN-T si a mobilitatii transfrontaliere”.

Articolul precedentSTADIUL LUCRARILOR LA CENTURA SANMARTIN – Erbasu a construit 75% din drumul de 177 milioane lei, lucrarile vor fi gata in mai 2024
Articolul următorLARGIREA LA PATRU BENZI A DN 1A IN MOGOSOAIA – Contractul de peste 61 milioane lei fara TVA a fost semnat, lucrarile incep in aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.