STRABAG A CASTIGAT UN CONTRACT IN SLOVENIA – Compania va incasa 56 milioane euro pentru constructia a doua sectiuni de autostrada

Strabag a castigat un contract de constructie de autostrazi de 56 de milioane de euro in Slovenia. Compania slovena de autostrazi, controlata de stat, DARS, a anuntat ca a atribuit grupului austriac de inginerie civila Strabag un contract de 55,5 milioane de euro (60,4 milioane de dolari) pentru constructia a doua sectiuni ale autostrazii Third Development Axis, scrie publicatia SeeNews.com.

Strabag va construi sectiunile B si H din partea de nord a autostrazii ”A treia axa de dezvoltare”, care acopera zona din jurul lacului Skal si o parte a drumului de acces spre Konovo, a anuntat DARS intr-un anunt postat pe site-ul portalului de achizitii publice din Slovenia.

Compania austriaca a plasat cea mai mica oferta in licitatia pentru constructia tronsoanelor, a spus DARS.

Slovenia a inceput constructia autostrazii ”Third Development Axis” in 2020. Autostrada va lega regiunea nordica Koroska de regiunea Dolenjska din sud.

Partea de nord a autostrazii este impartita in opt tronsoane, dintre care lucrarile la tronsonul D, sau tronsonul Gaberka, au fost deja finalizate. Se lucreaza la sectiunea F din municipiul Slovenjgraska.

In octombrie 2019, guvernul a declarat ca va oferi DARS o garantie de imprumut de pana la 360 de milioane de euro pentru a finanta constructia unor parti ale autostrazii.

Articolul precedentAEROPORTUL DIN TIMISOARA SI-A PROPUS VENITURI IN CRESTERE – Aeroportul International Traian Vuia vrea sa aloce 262 milioane lei pentru investitii in acest an
Articolul următorDIN 2026 VOM CIRCULA PE AUTOSTRADA A7 – Autoritatile locale spun ca reduc birocratia pentru a mentine un ritm bun de lucru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.