AUSTRIECII VOR CONSTRUI CENTURA BUFTEA – PORR Construct a castigat contractul de 281 milioane de lei pentru drumul de aproape 6 km

CNAIR a desemnat constructorul Variantei de Ocolire Buftea din judetul Ilfov. PORR CONSTRUCT SRL a castigat acest contract cu suma de 281,17 milioane de lei (fara TVA). Contractul pentru constructia acestei variante ocolitoare, in lungime de 5,77 km, este finantat prin Programul Transport 2021-2027, anunta directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Austriecii au la dispozitie 34 de luni pentru finalizarea proiectarii si a lucrarilor (10 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de executie a lucrarilor).

Traseul acestui nou obiectiv de infrastructura rutiera va porni de la km 17+100 al DN1A, va ocoli pe partea de est complexul Avicola Buftea si va continua pe culoarul natural care margineste canalul situat la est de localitatea Buftea, paralel cu DN1A. Traseul va traversa denivelat un drum colector, DJ101, magistrala 300 a CFR si va face jonctiunea cu DN1A ( la km 21+700) prin strada Metalurgiei”, spune Pistol.

Semnarea contractului va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea contestatilor formulate in cadrul procedurii de atribuire.

Acesta este ”inca un proiect deblocat la nivelul judetului Ilfov – centura orasului Buftea”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Caracteristicile Variantei de ocolire Buftea sunt:

  • 5,7 km lungime
  • iluminat public
  • 2 parcari, in care se are in vedere si montarea de sisteme de cantarire a autocamioanelor si de utilare a acestora cu statii de incarcare pentru autovehiculele electrice
  • sistem de colectare si scurgere ape
  • 3 pasaje rutiere: pasaj peste calea ferata Bucuresti-Ploiesti (81,90 m lungime); pasaj peste DJ101 (84,90 m lungime); pasaj peste drum betonat (36,10 m lungime)
  • 3 intersectii la nivel
  • intersectie giratorie la km 0+000 (inceputul variantei intersecteaza DN 1A la km 17+100 si va asigura conexiunea cu nodul rutier al autostrazii de centura Bucuresti)
  • jonctiunea Variantei Ocolitoare cu DN 1A se face la km 21+700 (km 5+774 al Variantei Ocolitoare) utilizand Strada Metalurgiei
  • intersectie (nod rutier) cu DJ101

A mai fost demarata o procedura de achizitie in decembrie 2021 la care a fost depusa o singura oferta, care a fost declarata neconforma, anulandu-se astfel procedura de licitatie.

Antreprenorul care a castigat acum este unul cu care colaboram pe mai multe proiecte si am finalizat deja doua proiecte impreuna inainte de termen, si anume primul lot din Autostrada Sibiu-Pitesti si legatura dintre DN5 si Vama Giurgiu (sectorul de drum considerat autostrada nemteasca, pentru ca este facut exclusiv cu suprafata carosabila din beton). Aceste lucruri imi dau incredere ca vom avea o colaborare foarte buna si pentru acest obiectiv”, spune Scriosteanu.

Centura Buftea va veni in completarea investitiilor privind pasajul Mogosoaia, largirii la 4 benzi a DN1A intre Parc Mogosoaia si DNCB si Autostrada Bucurestiului – A0. Aceasta va conduce la separarea traficului local de traficul de tranzit, producand beneficii atat la nivelul traficului de tranzit aferent DN1A, cat si la nivelul traficului local aferent tramei stradale a orasului Buftea.

Valoarea este de 281, 17 milioane lei, fara TVA, finantare asigurata din fonduri externe nerambursabile din cadrul Programul Transport, bugetul de stat si/sau alte surse legal constituite. Durata contractuala este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare si 24 luni perioada de executie a lucrarilor.

Acest proiect va contribui la cresterea sigurantei rutiere si a capacitatii de circulatie, precum si la fluidizarea traficului pe drumurile nationale si se realizeaza la solicitarea si cu sprijinul Consiliului Judetean Ilfov, prin presedintele Hubert Thuma si al primariei locale Buftea, prin primarul Gheorghe Pistol”, adauga secretarul de stat.

Articolul precedentCENTURA TULCEA VA AVEA 9 KM – Studiul de fezabilitate va fi finalizat la primavara
Articolul următorS-A LANSAT LICITATIA PENTRU PROIECTUL DIN PRELUNGIREA GHENCEA – Licitatia depaseste 336 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.