AUSTRIECII DE LA PORR, CONTRACT DE 108 MILIOANE LEI IN BIHOR – Se asfalteaza drumul judetean Osorhei – Copacel. Jumatate din drum este gata

Constructorii au inceput turnarea primului strat de asfalt pe drumul judetean DJ 767E Osorhei – Copacel. Lucrarile de reabilitare la acest drum au inceput in februarie 2023 si au ajuns la un stadiu de executie de 45%.

Lungimea drumului judetean este de 12,8 kilometri. Lucrarile presupun largirea drumului, amenajarea accesurilor la proprietati, refacerea podetelor si demolarea si refacerea podului peste valea Sarand.

Reabilitarea DJ 767E face parte, alaturi de realizarea Centurii Osorhei, din proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea si reprezinta Lotul 1. Cel de-al doilea lot al proiectului cuprinde executia Centurilor Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km), iar cel de-al treilea lot realizarea drumului Paleu – Biharia si Centura Biharia.

Lucrarile sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129 lei, fara TVA. Termenul de executie este de 18 luni din momentul ordinului de incepere a lucrarilor.

Finantarea va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027. In cadrul unei sedinte la finalul lunii noiembrie a fost aprobata actualizarea documentatiei necesara pentru semnarea contractului de finantare.

Centura Osorhei si reabilitarea drumului judetean dintre Osorhei si Copacel, Centurile Nojorid, Santandrei, Biharia si drumul de legatura dintre Biharia si Paleu, modernizarea DJ 763 Padis – Ic Ponor si reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca fac parte din proiectul „Construirea si reabilitarea legaturilor rutiere secundare catre reteaua rutiera si nodurile TEN –T din judetul Bihor”.

Valoarea tuturor investitiilor este de 130 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile.

Articolul precedentLICITATIE URIASA IN TRANSPORTURI – 5 miliarde de euro pentru concesionarea parcarilor de pe Autostrazile A 3 Bucuresti-Ploiesti, Transilvania, A 10 Sebes-Turda, A 4 Ovidiu – Agigea si Drum Expres Craiova-Pitesti
Articolul următorSE PREGATESTE CENTURA MEDIASUlUI – Centura Medias va avea aproape 9 km va costa 1,15 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.