INVESTITII DE 17,9 MILIOANE LEI IN RETEAUA DEDICATA MASINILOR ELECTRICE – Primaria Capitalei va monta 50 de statii de incarcare pentru masini electrice

Primaria Capitalei urmeaza sa monteze 50 de statii de reincarcare pentru vehicule electrice, cu cate doua puncte de reincarcare, pe 11 amplasamente din Municipiul Bucuresti. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul de hotarare privind Studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „Statii de reincarcare pentru vehicule electrice in Municipiul Bucuresti”. Valoarea totala a investitiei este estimata la 17,9 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care doua luni pentru proiectare si 13 luni pentru executie.

Aceste statii se adauga celor 40 pentru care Primaria Bucuresti este in curs de obtinere a avizelor de amplasare.

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, spune ca la nivelul Capitalei nu este acoperit necesarul de statii de incarcare, motiv pentru care Ministerul Mediului a initiat un program, desfasurat de catre AFM, care stimuleaza autoritatile locale sa initieze astfel de proiecte. Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat de CGMB, in Bucuresti exista 286 de statii de reincarcare, dar numeroase artere sau zone din Capitala nu au acoperire sau au o acoperire slaba din punct de vedere al prezentei statiilor de incarcare.

Avand in vedere traficul foarte intens inregistrat la nivelul Municipiului Bucuresti, in contextul existentei unui numar insuficient de statii de reincarcare a masinilor electrice, apreciem ca imposibilitatea accesarii acestora de catre participantii la trafic care poseda vehicule electrice ar conduce la o descurajare a traficului electric, cu consecinte negative in plan economic si pe componenta de mediu. In acest sens, a fost realizat un studiu de fezabilitate care a avut principal scop realizarea a 100 puncte de reincarcare, prin montarea a 50 statii de reincarcare pe 11 amplasamente din municipiul Bucuresti„, prevede referatul de aprobare.

Obiectivul de investitii vizeaza realizarea a minim doua puncte de reincarcare la o statie, alimentate din acelasi punct de livrare din reteaua publica de distributie, dintre care un punct permite incarcarea in curent continuu la o putere de 50KW, iar un altul permite incarcarea in curent alternativ la o putere 22 KW, precum si incarcarea simultana la puterile declarate. Pe amplasamentele statiilor de reincarcare se vor asigura doua locuri de parcare, destinate exclusiv incarcarii vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde. Suprafata de teren ocupata este de minim 21 metri patrati.

Unde vor fi amplasate statiile:

In Sectorul 1 vor fi amplasate 6 statii la Gara Baneasa (Esplanda Garii Baneasa si strada Tipografilor), una in zona parcarii Piata Victoriei (spre Buzesti), 6 la Expozitiei (in zona World Trade Center), alte 6 la Nicolae Caranfil (strada Nicolae Caranfil).

In Sectorul 2, vor fi cate 6 amplasamente pe Chiristigiilor (strada Chiristigiilor), Bucur Obor (strada Halele Obor), Pantelimon 1S (soseaua Morarilor – soseaua Vergului).

In Sectorul 4 va fi o statie pe Vacaresti (Calea Vacaresti – Arhivele Statului, spre strada Martisor).

In Sectorul 5 vor fi amplasate 5 statii pe Bulevardul Unirii, 3 la Marriott (Calea 13 Septembrie – zona Piata Arsenalului).

Alte 4 statii vor fi pentru sectoarele 4 si 5 – pe Bd. Libertatii – Splai Independentei – Piata Natiunile Unite.

Articolul precedentLUCRARILE LA CENTURA BEIUS AU AJUNS LA 35% – Drumul va avea 9,3 kilometri. Zilele acestea va fi emis si ordinul de incepere a lucrarilor la Etapa II a Centurii Beius
Articolul următor13 MILIOANE LEI PENTRU DRUMURILE DIN CLUJ – Banii vor fi alocati pentru lucrari de intretinere, si pentru serviciiler de deszapezire a drumurilor judetene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.