O NOUA FABRICA DE BATERII PENTRU MASINI ELECTRICE – Producatorul este un furnizor major al Tesla

Panasonic Holdings Corp are in vedere construirea unei noi fabrici in statul american Oklahoma pentru a produce baterii pentru vehicule electrice, potrivit unei surse familiare cu planul, citata de publicatia Japan Today.

Daca planul va fi concretizat, fabrica ar deveni a treia fabrica de baterii EV din Statele Unite, dupa Nevada si Kansas, care va fi deschisa de producatorul japonez, un furnizor major al Tesla Inc, pe spatele pietei de vehicule electrice in expansiune din America de Nord.

Panasonic si guvernul statului Oklahoma au incheiat un contract care stipuleaza conditiile in care compania de electronice ar deveni eligibila pentru o subventie daca ar construi o fabrica.

Este adevarat ca am incheiat un contract, dar nu s-au decis inca alte detalii”, a spus un oficial al Panasonic.

Sursa a spus ca Oklahoma este doar unul dintre locatiile avute in vedere pentru o noua fabrica si ca acordul nu garanteaza nicio investitie a companiei nipone.

Panasonic, care isi conduce site-ul de productie de baterii „Gigafactory” din Nevada impreuna cu Tesla, a declarat in iulie anul trecut ca va investi pana la aproximativ 4 miliarde de dolari pentru a construi o alta fabrica in Kansas.

Desi uzina din Kansas nu a inceput sa functioneze, compania intentioneaza sa isi mareasca capacitatea de productie pentru bateriile EV la 150 pana la 200 gigawati pana in anul fiscal 2028, echivalent cu de trei pana la patru ori capacitatea sa actuala de productie.

Miscarea vine in timp ce Panasonic si alti producatori de baterii se grabesc sa creasca capacitatea de productie in America de Nord, unde cererea de baterii pentru automobile este proiectata sa creasca rapid odata cu extinderea pietei de vehicule electrice.

Articolul precedentLINIE FERATA DIRECTA INTRE RUSE (BULGARIA) SI AEROPORTUL OTOPENI – Un tren de mare viteza va parcurge distanta in numai o ora
Articolul următorDRUM JUDETEAN DE 17 KM, MODERNIZAT CU 191 MILIOANE LEI IN CLUJ – Aglomeratia din Feleacu va fi evitata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.