PIATA MASINILOR ELECTRICE, IN CRESTERE – Nissan investeste 1,8 miliarde dolari in construirea mai multor fabrici de baterii pentru automobilele electrice

Nissan Motor Co va fi partener cu grupul producator de baterii din China, Envision AESC, pentru a construi noi fabrici de baterii pentru vehicule electrice in Japonia si Marea Britanie si va investi peste 200 de miliarde de yeni (1,82 miliarde de dolari), anunta Nikkei.

Producătorul japonez Nissan va incepe sa produca baterii pentru masini electrice in doua noi fabrici incepand cu anul 2024, urmarind o capacitate totala suficienta pentru a alimenta 700.000 de vehicule electrice pe an, arata un raport citat de ETauto.com.

„Nissan va continua sa accelereze electrificarea spre neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, totusi nu avem alte planuri de anuntat in acest moment”, a spus purtatorul de cuvant al Nissan.

Bateriile sunt una dintre cele mai costisitoare componente ale vehiculelor electrice, deoarece materiile prime reprezinta cea mai mare parte a costului.

Pentru a economisi din cheltuieli, Luca de Meo, directorul executiv al partenerului de alianta al producatorului auto japonez, Renault, a declarat luna aceasta ca cele doua companii sunt in discutii pentru a colabora mai mult folosind aceeasi tehnologie pentru baterie, iar Ashwani Gupta, directorul operational Nissan, a spus ca partile au convenit asupra specificatiilor comune ale bateriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.