PORSCHE VINE LA TIMISOARA – Constructorul auto va deschide un centru de cercetare si dezvoltare si va angaja 200 de specialisti

Porsche Engineering a ales Timisoara pentru a deschide un centru de cercetare si dezvoltare. Anuntul a fost facut de primarul orasului, Dominic Fritz. In acest centru vor lucra 200 de specialisti in dezvoltare de softuri si testari pentru diverse proiecte din domeniul automotive.

De asemenea, Porsche Engineering intentioneaza sa colaboreze cu Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest.

Porsche vine la Timisoara! Orasul se reconecteaza la traditia sa inovatoare si se pozitioneaza pe harta tehnologiilor verzi. Dupa ce ieri compania Dräxlmaier a anuntat ca orasul nostru va fi primul din Romania unde se vor asambla baterii pentru masini electrice, azi Porsche Engineering a transmis ca a ales Timisoara pentru a deschide un centru de cercetare si dezvoltare”, scrie primarul pe Facebook.

In acest centru vor lucra 200 de specialisti in dezvoltare de softuri si testari pentru diverse proiecte din domeniul automotive.

Cei de la Porsche Engineering intentioneaza sa colaboreze cu Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest, asa cum au facut-o si in alte orase in care sunt prezenti, pentru a dezvolta cercetarea din Timisoara in domeniul e-mobilitatii. Inca din primele zile ca primar am spus ca Timisoara este si va ramane un oras deschis pentru companiile care doresc sa investeasca in tehnologii verzi si inovatoare, si este pe cale sa devina un pol al investitiilor in mobilitate durabila”, adauga el.

Fritz spune ca negociaza si cu alti investitori.

”Ma bucur ca Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru si astept cu nerabdare sa vad noul centru de cercetare si dezvoltare in actiune. Suntem in discutii si cu alti investitori care vor sa vina in Timisoara, companii atrase de deschiderea pe care o aratam ca administratie locala si de tinerii foarte bine calificati pe care acest oras ii are, mai ales in domeniul tehnologiilor noi si verzi”, mai spune el.

Articolul precedentPESTE 14.000 DE MASINI ACHZITIONATE IN CADRUL „RABLA CLASIC” – AFM a admis o lista suplimentara de 103 dosare si 12 contestatii
Articolul următorEMIRATES A INREGISTRAT PIERDERI DE 5,5 MILIARDE DOLARI – Dubaiul salveaza compania cu un sprijin de cateva miliarde dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.