EMIRATES A INREGISTRAT PIERDERI DE 5,5 MILIARDE DOLARI – Dubaiul salveaza compania cu un sprijin de cateva miliarde dolari

Cea mai mare companie aeriana din Orientul Mijlociu, Emirates, a anuntat o pierdere neta de 5,5 miliarde de dolari (3,89 miliarde de lire sterline) în ultimul an, deoarece veniturile au scazut cu peste 66% din cauza restrictiilor globale de calatorie provocate de pandemia de coronavirus, scrie breakingnews.ie.

Compania aeriana cu sediul în Dubai a declarat ca veniturile au scazut cu 8,4 miliarde de dolari (5,9 miliarde de lire sterline), în mare parte datorita suspendarii zborurilor de pasageri la hub-ul sau în martie 2020 si restrictiilor privind calatoriile.

Veniturile sale au scazut cu 66,4%, pana la 30,9 miliarde de dirhami pe masura ce traficul de pasageri a scazut cu 88,3% pana la 6,5 milioane de pasageri.

Capacitatea totala de pasageri si marfa a scazut cu 58% în ultimul an, arata compania.

Grupul Emirates, care opereaza si servicii de calatorie si servicii terestre la aeroporturi prin dnata, a raportat o pierdere totala de sase miliarde de dolari (4,25 miliarde de lire sterline), prima data cand nu a înregistrat profit în mai mult de trei decenii, a spus compania.

Transportatorul pe distante lungi, care este detinut de guvernul din Dubai, a primit o salvare de 3,1 miliarde dolari de la guvernul din Dubai, autoritaţile de Dubai fiind decise sa o sprijine pe perioada crizei coronavirusului. Criza de lichiditate de anul trecut arata cat de grava devenise situatia pentru unul dintre cele mai importante companii aeriene din lume.

Nimeni nu ştie cand se va termina pandemia dar revenirea va fi dificila”, a precizat preşedintele Emirates, şeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Compania aeriana a fost fortata sa puna la sol toate zborurile de pasageri în martie 2020 timp de cateva saptamani, pe fondul unei închideri temporare a aeroporturilor din Emiratele Arabe Unite, inclusiv zboruri de tranzit prin Dubai – hub-ul pentru Emirates si cel mai aglomerat aeroport din lume pentru calatorii internationale.

Articolul precedentPORSCHE VINE LA TIMISOARA – Constructorul auto va deschide un centru de cercetare si dezvoltare si va angaja 200 de specialisti
Articolul următorLUCRARILE LA AUTOSTRADA A1 PITESTI-CURTEA DE ARGES POT INCEPE – Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire pentru proiectul de 1,7 miliarde de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.