LUCRARILE LA AUTOSTRADA A1 PITESTI-CURTEA DE ARGES POT INCEPE – Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire pentru proiectul de 1,7 miliarde de lei

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat ca a emis autorizatia de construire pentru lotul 5 al autostrazii Sibiu-Pitesti, astfel ca pot incepe lucrarile la Autostrada A1 Pitesti-Curtea de Arges. Proiectul va avea 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere la Curtea de Arges, Baiculesti si Bascov, doua spatii de servicii, doua parcari de scurta durata, de-o parte si de alta a drumului si doua centre de coordonare si întretinere, la Bascov si la Curtea de Arges.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 Pitesti- Curtea de Arges a fost semnat in mai 2020 cu antreprenorul Astaldi pentru 1,7 miliarde lei.

Autostrada Sibiu – Pitesti are 6 loturi, lotul 1 Sibiu – Boiţa cu o lungime de 13 km, loturile „de mijloc”, (Lot 2 Boita – Cornetu – 31 km, Lot 3 Cornetu – Tigveni – 37 km si Lot 4 Tigveni – Curtea de Arges – 10 km) sunt in evaluare sau reevaluare, lotul 5 Curtea de Arges – Pitesti – 30 de km si lotul 6, o legatura de 23 km intre autostrada (zona Tigveni – Arges) si Municipiul Ramnicu Valcea. Proiectul pentru A 1 Sibiu – Pitesti include si modernizarea DN 73 C pe o distanta de aproximativ 25 de kilometri. Termenul estimat pentru semnarea contractului de proiectare este luna septembrie.

Singurul tronson in executie intre Sibiu si Pitesti este Lotul 1 Sibiu – Boita cu o lungime de 13 km, unde austriecii Porr au realizat deja 40% din lucrari. Aceasta portiune din autostrada ar putea fi finalizata la sfarsitul anului viitor.

LUCRARILE POT INCEPE LA AUTOSTRADA A1 PITESTI-CURTEA DE ARGES. Tocmai ce am emis autorizatia de construire pentru lotul 5 al autostrazii Sibiu-Pitesti. Este vorba de un tronson între Curtea de Arges si Pitesti, lung de 30 de km. Constructorul a inceput mobilizarea si va demara lucrarile in perioada urmatoare. Proiectul este unul amplu, care valoreaza 1,7 miliarde de lei si cuprinde:

13 poduri;

3 pasaje;

un viaduct;

3 noduri rutiere la Curtea de Arges, Baiculesti si Bascov;

2 spatii de servicii, cate unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;

2 parcari de scurta durata, de-o parte si de alta a drumului;

2 centre de coordonare si intretinere, la Bascov si la Curtea de Arges”, a scris ministrul, pe Facebook.

Articolul precedentEMIRATES A INREGISTRAT PIERDERI DE 5,5 MILIARDE DOLARI – Dubaiul salveaza compania cu un sprijin de cateva miliarde dolari
Articolul următorCNAIR LANSEAZA „DINTR-UN FOC” SOLICITARI PENTRU TREI STUDII DE FEZABILITATE – Compania de autostrazi cere, cumulat, finantari de circa 65 milioane lei pentru doua drumuri de mare viteza si un drum expres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.