SE TOARNA PRIMUL ASFALT PE CENTURA SANTANDREI – Drumul va avea o lungime de 5 kilometri. Imagini de pe santier

Lucrarile la drumul de legatura dintre Oradea si comuna Santandrei avanseaza. Constructorii au turnat primul strat de asfalt pe o portiune de 500 de metri. In sezonul deiarna constructorii vor lucra la acostamente si la santuri, iar in primavara anului viitor se va turna si ultimul strat de asfalt, cel de uzura. Dupa ce se vor realiza si marcajele, centura va fi deschisa circulatiei.

Stadiul fizic al proiectului a ajuns la 50%.

”In urmatoarele saptamani se vor asterne primele doua straturi de asfalt, cel care se asterne acum, in grosime de 8 cm, si al doilea strat, in grosime de 6 cm. La sfarsitul lunii noiembrie, dupa ce turnarea celor doua straturi se va finaliza, lucrarile vor ajunge la un stadiu de peste 60%. In lunile de iarna constructorii vor lucra la acostamente si la santuri. In primavara anului viitor se va turna si ultimul strat de asfalt, cel de uzura. Dupa ce se vor realiza si marcajele, centura va fi deschisa circulatiei. Cele doua proiecte care se realizeaza in paralel, drumul expres de legatura dintre Oradea si autostrada Transilvania si centura Santandrei, vor descongestiona circulatia in zona comunei Santandrei. Fiecare dintre cei care circula in zona va castiga minute bune in fiecare zi”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Centura Santandrei va avea o lungime de 5 kilometri. Traseul se intersecteaza cu actualul drum care leaga Oradea de Santandrei, la sensul giratoriu de pe strada Cazaban, si va ocoli localitatea, pana la iesirea spre localitatea Girisu de Cris.

Noul drum face parte din proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea”, finantat cu fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027.

Lucrarile in zona metropolitana sunt impartite in trei loturi, respectiv Lotul 1: Centura Osorhei (5,8 km) si reabilitarea drumului judetean DJ 767E Osorhei – Copacel (12,7 km), Lotul 2: Centurile Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km) si lotul 3: Centura Biharia (8,7 km).

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fara TVA, iar al contractului pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fara TVA. Termenul de executie a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor (14 februarie 2023). Constructorul este PORR Construct. Acestea sunt in executie.

Valoarea contractului pentru Lotul 3 este de 55.767.745,17 lei, fara TVA. Constructorul este asocierea dintre firmele Dumexim si Consorzio Stabile EBG Group. Urmeaza inceperea lucrarilor, cu un termen de executie de 18 luni.

Articolul precedentINVESTITII DE 338 MILIOANE LEI IN GARILE CIULNITA SI FETESTI – A fost lansata si licitatia pentru modernizarea garii Ciulnita. Trenurile vor prinde o viteza de 120 km/h in statiile Ciulnita si Fetesti
Articolul următorLUCRARILE LA AEROPORTUL DIN IASI AU AJUNS LA 70% – Peste doua luni Aeroportul din Iasi va deveni cel mai mare aeroport din Romania, dupa cel din Otopeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.