UMBRARESCU A PRIMIT CEI MAI MULTI BANI DE LA CNAIR – Constructorul roman este in topul platilor efectuate in primele 7 luni de CNAIR, cu 451 milioane de lei. Valoarea totala a banilor platiti constructorilor pentru marile proiecte este de 1,5 miliarde lei

CNAIR a efectuat in primele sapte luni plati de 1,49 miliarde de lei pentru marile proiecte de infrastructura rutiera, in timp ce constructorii de autostrazi au emis de la inceputul anului si pana la data de 6 august facturi de circa 2,36 miliarde de lei. Cifrele apar in datele extrase de publicatia Economica.net din Registrul Operatiunilor Generatoare de Obligatii de Plata (ROGOP).

Cele mai mari plati au fost pentru lucrari la Drumul Expres Craiova – Pitesti (UMB), Podul Braila (Astaldi) si A0 Bucuresti Sud (Alarko). Pe de alta parte, in cazul celui mai bine finantat proiect, Autostrada Transilvania, s-au cheltuit mai putin de 20% din banii alocati in 2021.

Compania SA&PE Construct, detinuta de Dorinel Umbrarescu, a emis pentru lucrarile pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitesti (DX12) facturi de peste 507 milioane de lei, din care CNAIR a achitat pana acum circa 451 milioane de lei. Pentru proiectul “Autostrazii Ford”, Guvernul alocase anul acesta peste 763 de milioane de lei. Avand in vedere valoarea facturilor emise deja de grupul UMB, este posibil sa fie necesara suplimentarea fondurilor pentru DX12, scrie Economica.net.

In topul celor mai mari plati urmeaza italienii de la Astaldi, care au incasat pana pe 6 august circa 355 milioane de lei pentru lucrari la Podul de la Braila. Compania a emis facturi de 488 milioane de lei in total pentru acest proiect. Pentru podul suspendat de peste Dunare era propus in 2021 un buget de aproape 420 milioane de lei, astfel ca trebuie suplimentata suma alocata. Italienii de la Astaldi au mai incasat in perioada analizata circa 41 milioane de lei pentru sectiunea 5 Curtea de Arges – Pitesti din Autostrada Sibiu – Pitesti (A1) si inca 4,62 milioane de lei pentru lotul Iernut – Chetani din A3, deschis deja traficului, incasand pana la acest moment putin peste 400 milioane lei.

Locul trei in topul platilor efectuate de CNAIR este ocupat de compania turca Asim Alarko pentru Autostrada A0 – loturile 1 si 2 – in valoare de circa 227 milioane lei.

Iata lista completa a sumelor efectuate de CNAIR catre constructorii principalelor proiecte de infrastructura din Romania, conform Economica.net:

Sursa foto 1: JurnaldeBacau.ro

Articolul precedentDOUA NOI FABRICI FORD – Gigantul american Ford Motor Co va produce impreuna cu grupul sud-coreean SK Innovation Co Ltd baterii pentru masini electrice
Articolul următorINCEP LUCRARILE PE CALEA FERATA INTRE BUZAU SI FAUREI – CFR investeste peste 41 milioane lei pentru cresterea vitezei de circulatie a trenurilor la 120 km/h

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.