LUCRARILE LA CENTURA BEIUS AU AJUNS LA 35% – Drumul va avea 9,3 kilometri. Zilele acestea va fi emis si ordinul de incepere a lucrarilor la Etapa II a Centurii Beius

Vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Mircea Malan, a facut zilele acestea o vizita pe santierul Centurii Beius, unde a verificat stadiul lucrarilor, alaturi de primarul municipiului, Gabriel Popa. Proiectul a ajuns la un stadiu fizic de 35%.

Pana in prezent au fost montate 95 de grinzi la poduri si pasaje, din totalul de 336, iar pe anumite portiuni din centura a inceput turnarea stratului de balast stabilizat. Peste acesta se va asterne primul strat de asfalt, binder, iar apoi stratul de uzura final. Incepute in februarie 2023, lucrarile la Centura Beiusului sunt complexe. Sunt in constructie 2 viaducte peste Crisul Negru si 3 pasaje supraterane. In total se vor folosi 2 milioane de tone de material de umplutura”, a explicat Mircea Malan, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.

Drumul are o lungime de 7,3 kilometri. Soseaua va avea doua benzi de circulatie, cate una pe sens, iar profilul transversal cuprinde urmatoarele caracteristici: latimea partii carosabile – 7 metri + supralargiri, latimea benzii de incadrare – 2 x 0,75 metri, latimea acostamentului – 2 x 1,70 metri.

In data de 2 februarie s-a semnat, la Beius, contractul cu Drum Asfalt (Lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fara TVA.

Durata de executie a lucrarilor la proiectul de investitie „Varianta ocolitoare a Municipiului Beius” a fost stabilita la 18 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a acestora (17.02.2023).

In aceste zile va fi emis si ordinul de incepere a lucrarilor la Etapa II a Centurii Beius, care va avea o lungime de 2 kilometri, inspre localitatea Delani, si doua benzi, cate una pe sens. Drumul va face legatura intre Centura Beius – Etapa I si DJ 764 Beius – Rosia – Alesd si va asigura accesul catre viitorul Parc Industrial Beius. Odata cu aprobarea noilor indicatori, valoarea lucrarilor ajunge la 15.589.851,59 lei, fara TVA.

Lucrarile la Centura Beius – Etapa I au inceput in luna februarie 2023. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Soseaua va avea doua benzi de circulatie, cate una pe sens, iar profilul transversal cuprinde urmatoarele caracteristici: latimea partii carosabile – 7 metri + supralargiri, latimea benzii de incadrare – 2 x 0,75 metri, latimea acostamentului – 2 x 1,70 metri. Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fara TVA.

Centura Beius Etapa I + Etapa II va avea in total o lungime de 9,33 de kilometri. Constructorii sunt: Etapa I: Drum Asfalt (Lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt si Etapa II: Drum Asfalt (Leader) si Ile Viorel Construct.

Finantarea este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational de Infrastructura Mare 2014 – 2020, in parteneriat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Articolul precedentBULEVARD NOU IN CRAIOVA – A fost inaugurat un bulevard nou in Craiova, investitie de 10 milioane euro, care va facilita traficul in zona viitorului mall Promenada Craiova
Articolul următorINVESTITII DE 17,9 MILIOANE LEI IN RETEAUA DEDICATA MASINILOR ELECTRICE – Primaria Capitalei va monta 50 de statii de incarcare pentru masini electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.