CNAIR CAUTA SPECIALISTI IN CONTROL PENTRU AUTOSTRADA DE CENTURA – 23 milioane lei pentru supervizarea lucrarilor de executie la A0

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizeaza o noua licitatie pentru a cumpara servicii prin care o firma sa monitorizeze lucrari. Compania de stat vrea astfel sa achizitioneze servicii de supervizare „Proiectare si executie Autostrada de Centura Bucuresti km 0+000 – km 100+900 Sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770 Lot 4: km 47+600 – km 52+070”.

Valoarea estimata a contractului este intre 19.759.486 lei si 23.313.029 lei.

Durata contractului va fi de 154 de luni, arata un anunt al CNAIR publicat in SEAP.

Termen limita pentru trimiterea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 iunie 2021, ora 15:00.

Intre conditiile impuse de CNAIR pentru ca o companie sa poata participa la aceasta licitatie este si faptul ca cifra de afaceri anuala generala a ofertantului, pentru fiecare din exercitiile financiare aferente anilor 2018, 2019 si 2020, trebuie sa fie de minim 6.500.000 lei. Ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului situatiile fin sau extrase din situatiile fin aferente anilor 2018, 2019 si 2020.

De asemenea, ofertantul trebuie sa faca dovada ca a dus la bun sfarsit in ultimii 5 ani servicii de supervizare/consultanta pentru lucrari de constructie noua si/ sau largire si/ sau modernizare si/sau reabilitare aferente drumurilor nationale si/sau autostrazilor si/ sau drumurilor expres, la nivelul a maxim 5 contracte in valoare cumulata de minim 18.000.000 lei fara TVA.

Prin servicii duse la bun sfarsit se intelege: – servicii receptionate partial, cu conditia ca acestea sa fi putut fi utilizate de Beneficiar ca rezultat independent; – servicii receptionate la sfarsitul prestarii„, arata anuntul.

Ultimii 5 ani se raporteaza la termenul limita de depunere a ofertelor, cu aplicarea corespunzatoare a Instructiunii ANAP nr. 2/2017 (art. 13).

Mai mult, avand in vedere faptul ca proiectul este finantabil din Fonduri Europene Nerambursabile, fara insa a fi incheiat un contract de finantare la acest moment, incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de obtinerea/ aprobarea finantarii serviciilor din fonduri de la bugetul de stat si/ sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibila doar in situatia in care se respecta dispozitiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice. In cazul în care, indiferent de motive, obtinerea/aprobarea finantarii serviciilor din fonduri de la bugetul de stat si/ sau fonduri europene nerambursabile nu se realizeaza, autoritatea contractanta va aplica prevederile art. 212 alin (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică”, se mentioneaza in anunt.

Autoritatea contractanta, CNAIR asadar, estimeaza ca va obtine finantarea necesara semnarii contractului in anul 2021.

Articolul precedentBANI PENTRU AUTOSTRADA NORDULUI – CNAIR cere 24 milioane de lei pentru pentru studiul de fezabilitate aferent Lotului 1 Baia Mare – Bistrita
Articolul următorCFR SE MODERNIZEAZA INCET – Lucrari de reparatii pe 14 km intre Valisoara si Caransebes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.