SANTIER PE TRONSONUL BAILE FELIX – NOJORID DIN INELUL METROPOLITAN – Forajele vor incepe pana la sfarsitul lunii septembrie. Tronsonul are o lungime de 9 km

Incep lucrarile la tronsonul Baile Felix-Nojorid din inelul metropolitan din Oradea, judetul Bihor, anunta presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan. Luni a fost predat amplasamentul Inelului metropolitan constructorilor, urmand ca in partea a doua a saptamanii sa inceapa efectiv lucrarile si pe tronsonul Baile Felix – Nojorid.

Acest tronson, in lungime de peste 9 km, incepe din Nojorid si se termina langa Baile Felix, dupa viaductul ce trece peste Drumul National 76.

De la semnarea contractului de proiectare si executie, in vara, constructorii au realizat proiectul tehnic si lucrarile pregatitoare: decopertarea stratului vegetal, descarcarea arheologica si drumurile tehnologice”, spune Ilie Bolojan.

Cea mai complexa portiune este viaductul ce va trece peste DN 76, in amonte de aquaparkul President. Pilonii acestui viaduct vor avea o inaltime de 12 metri deasupra drumului national, iar fata de fundul lacului de langa drum, inaltimea acestora va ajunge la 17 metri. Forajele vor incepe pana la sfarsitul lunii septembrie, accesul forezei fiind deja pregatit, adauga presedintele CJ Bihor.

In zilele urmatoare lucrarile vor incepe intre Cordau si Cihei. Se va lucra la sapaturi, balastare si compactare, inclusiv la podete.

In localitatea Nojorid, la intersectia cu Drumul National 79 Arad – Oradea, se va amenaja o giratie, conform imaginii. Aceasta va permite virajul, in siguranta, din lateralul drumului national, inclusiv dinspre scoala din Nojorid”, precizeaza Bolojan.

Inelul metropolitan are o lungime totala de 17 km.

Va usura circulatia in zona metropolitana si va crea noi coridoare de dezvoltare. Investitia este rezultatul parteneriatului dintre Primaria Oradea si Consiliul Judetean Bihor”, mai spune el.

Articolul precedentUN NOU DRUM MODERNIZAT PRIN PROGRAMUL “ANGHEL SALIGNY” – 7 km din drumul judetean Lozna – Calinesti – Talpa se modernizeaza cu 18,7 milioane de lei
Articolul următorPROMISIUNI DE AUTOSTRAZI INAINTE DE ALEGERI – Romania va avea anul acesta 1.000 de km de autostrada si 2.000 de km in 2030

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.