PROMISIUNI DE AUTOSTRAZI INAINTE DE ALEGERI – Romania va avea anul acesta 1.000 de km de autostrada si 2.000 de km in 2030

Romania va avea anul acesta 1.000 de km de autostrada si am putea atinge 2.000 de km in anul 2030, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu. Acesta a verificat stadiul lucrarilor pe tronsonul Nusfalau-Suplacu de Barcau.

Aici depasim 1.000 km. Ma aflu pe santierul urmatorului tronson de autostrada care va fi dat in trafic, unde fac o simulare de parcurs. Este vorba despre primul tronson de autostrada de pe raza judetului Salaj, Subsectiunea 3B5: Nusfalau – Suplacu dâe Barcau din cadrul Autostrazii Brasov – Târgu Mures – Cluj – Oradea (Autostrada Transilvania) A3. Asa cum spuneam in luna ianuarie, anul acesta depasim borna de 1.000 km de autostrada dati in traffic, mai precis, zilele urmatoare. Stiu ca a durat mult, mult prea mult, dar trendul ascendent din ultimii 3 ani in ceea ce priveste investitiile in infrastructura rutiera, ne permite sa spunem ca vom atinge borna de 2.000 km pana in anul 2030”, spune Scriosteau.

Inainte de simularea de parcurs, oficialul a efectuat pe santier si verificarea stadiului pregatirilor necesare pentru darea in trafic.

Antreprenorul a executat:

  • 13,55 km lungime traseu
  • 12 poduri si pasaje
  • nodul rutier de la Nusfalau (km 67+500)
  • descarcare provizorie in zona comunei Marca
  • parcare de scurta durata, pe ambele cai

La semnarea acestui contract pentru proiectarea si executia acestui tronson de autostrada, care a avut loc in septembrie 2020 si la care am participat impreuna cu ministrul transporturilor Lucian Bode, le-am spus reprezentantilor antreprenorului, având in vedere ca era primul lor contract câstigat in România, ca la noi este o vorba „prima impresie este una singura” si ma bucur ca antreprenorul a inteles-o si a lasat o impresie buna, prin executia la timp si in bune conditii a acestei lucrari”, a adaugat el.

Antreprenorul este NUROL İNSAAT VE TİCARET A.S, iar valoarea contractului este 384,138,887.89, fara TVA, fonduri europene.

Articolul precedentSANTIER PE TRONSONUL BAILE FELIX – NOJORID DIN INELUL METROPOLITAN – Forajele vor incepe pana la sfarsitul lunii septembrie. Tronsonul are o lungime de 9 km
Articolul următorCUM ARATA PODUL HOBANAT INALT CAT UN BLOC CU 24 DE ETAJE – Podul are 500 de metri, 4 benzi si va fi gata in acest an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.