UN NOU DRUM MODERNIZAT PRIN PROGRAMUL “ANGHEL SALIGNY” – 7 km din drumul judetean Lozna – Calinesti – Talpa se modernizeaza cu 18,7 milioane de lei

Drumul Judetean Lozna – Calinesti – Talpa a intrat in proces de modernizare. Un nou sector de drum este modernizat de Consiliul Judetean Botosani prin intermediul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri. Asocierea formata din firmele botosanene Big Conf si Cornell’s Floor au primit ordinul de incepere si a demarat lucrarile pentru Drumul Judetean 291K, Lozna-Calinesti-DN29C-Talpa.

Modernizarea celor peste 7 kilometri din DJ 291K, Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa este una dintre cele mai solicitate investitii de catre locuitorii din zona si a devenit prioritara pentru actualul executiv al Consiliului Judetean. Am promis ca vom asfalta acest sector si ne tinem de cuvant, astfel incat satenii din Talpa, Calinesti si Lozna, pe unde trece drumul judetean, sa scape de praf si sa beneficieze de un drum modern. Este un proiect care va trebui finalizat in urmatoarele 18 luni”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Valoarea totala a proiectului, in care sunt incluse si TVA si cheltuielile neeligibile, este de aproximativ 18,7 milioane de lei, din care 18,5 milioane de lei o reprezinta finantarea obtinuta prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferenta este asigurata de catre Consiliul Judetean Botosani.

Consiliul Judetean Botosani a modernizat si continua sa modernizeze sectoare importante de drum judetean, pentru ca ne dorim sa avem cat mai putine drumuri de piatra. Am promis locuitorilor din Calinesti si Lozna ca vom moderniza acest sector de drum, ca vor scapa de praf si asta facem acum. Ca la fiecare lucrare, am solicitat constructorului sa faca lucrari de calitate, care sa reziste in timp”, a declarat vicepresedintele Dorin Birta.

In ultimele trei luni, au inceput lucrarile de modernizare pe trei sectoare de drum judetean (DJ 293A, Viisoara – Viisoara Mica – Cotusca; DJ 294A, Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN 24C si DJ 294B, Stefanesti – Murguta – Dobarceni), care totalizeaza aproximativ 25 de kilometri. De asemenea, urmeaza a mai fi scos la licitatie pentru executarea lucrarilor de modernizare pe 10 kilometri din DJ 291D Oroftiana; Baranca – Bajura.

Echipa Consiliului Judetean demonstreaza zi de zi ca are capacitatea de a demara si implementa proiecte importante de infrastructura, proiecte mult asteptate de botosaneni”, a conchis Doina Federovici.

Articolul precedentAEROPORTUL DIN IASI DA IN FOLOSINTA PARTIAL O PARCARE – Pentru inceput, vor fi disponibile pentru public 140 de locuri. Aeroportul face angajari
Articolul următorSANTIER PE TRONSONUL BAILE FELIX – NOJORID DIN INELUL METROPOLITAN – Forajele vor incepe pana la sfarsitul lunii septembrie. Tronsonul are o lungime de 9 km

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.