DRUMUL EXPRES BUCURESTI-TARGOVISTE – A inceput realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres Bucuresti – Targoviste. Drumul de 62 km ar putea fi gata pana in anul 2028

A inceput realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres Bucuresti – Targoviste, anunta CNAIR. Drumul expres va scurta timpul de deplasare catre capitala, catre Aeroportul Otopeni, va devia traficul de tranzit din localitatile situate pe DN71, DN1A si DJ 711, va face jonctiunea intre DX Gasti Ploiesti si autostrada ocolitoare a capitalei A0.

Drumul expres Bucuresti – Targoviste are un traseu stabilit pentru proiectare la faza studiului de fezabilitate aprobat in comisia tehnico-economica (CTE) a CNAIR inca din decembrie 2023.

In cel mai fericit scenariu, drumul ar putea fi gata pana in anul 2028.

A inceput realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres Bucuresti – Targoviste! Au demarat investigatiile geotehnice pentru stabilirea parametrilor de dimensionare a solutiilor tehnice si a structurilor, ce vor fi prevazute in Studiul de Fezabilitate al drumului expres Bucuresti – Targoviste!! Pentru intocmirea studiului geotehnic se vor executa un numar de aproximativ 207 foraje geotehnice cu adancimi cuprinse intre 6 m si 30 m, insumand aproximativ 4.200 ml de foraje”, anunta CNAIR.

Traseul drumului expres Bucuresti – Targoviste are o lungime de aproximativ 62 km si traverseaza judetele Ilfov (Unitatile Adminstrativ Teritoriale Corbeanca si Buftea) si Dambovita (Unitatile Adminstrativ Teritoriale Crevedia, Niculesti, Butimanu, Cojasca, Bilciuresti, Cornatelu, Dobra, Baleni, Bucsani, Comisani, Vacaresti, Ulmi si Targoviste), asigurand conectarea la reteaua existenta de drumuri nationale si judetene prin 6 noduri rutiere.

Dupa etapa studiilor de teren, urmeaza finalizarea studiului de fezabilitate cu obtinerea tuturor avizelor necesare aprobarii indicatorilor tehnico-economici in cursul anului 2024, aprobarea investitiei prin HG, expropierile si contractarea lucrarilor apoi autorizarea, proiectarea tehnica si executia lucrarilor.

Drumul Expres Bucuresti-Targoviste ”Valahia Expres” a intrat in etapa realizarii Studiului de Fezabilitate pe 9 ianuarie 2023.

Pot previziona ca daca nu apare nimic impredictibil care sa intarzie acest proiect este posibil ca pana prin 2028 sa avem un drum rapid catre Bucuresti. Drumul expres va scurta timpul de deplasare catre capitala, catre aeroportul Otopeni, va devia traficul de tranzit din localitatile situate pe DN71, DN1A si DJ 711, va face jonctiunea intre DX Gasti Ploiesti si autostrada ocolitoare a capitalei A0, va creste siguranta circulatiei, confortul calatoriei si capacitatea de transport rutier. Pe langa toate aceste efecte benefice directe cred ca poate cel mai important este faptul ca o zona mai putin urbanizata a judetului nostru, dar pitoreasca si poate inca nedescoperita suficient, devine mai accesibila, astfel va avea sansa sa prinda viata si sa intre intr-o noua etapa de dezvoltare economica”, spunea secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, in decembrie 2023.

Articolul precedentINELUL RUTIER METROPOLITAN DIN BAILE-FELIX – Au fost montate primele grinzi pe viaductul care traverseaza DN76
Articolul următorDEPOU PENTRU TRENURILE ELECTRICE – Alstom a construit in Bucuresti primul depou nou de mentenanta din Romania destinat trenurilor electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.