MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII DIN CLUJ – Consiliul Judetean Cluj cumpara 25 de noi microbuze electrice, pe bani europeni

25 de noi microbuze electrice vor fi achizitionate pentru elevii clujeni, din fonduri nerambursabile. Consiliul Judetean Cluj a aprobat, in cadrul unei sedinte extraordinare ce a avut loc duminica, 10 septembrie, proiectul ce vizeaza achizitionarea de microbuze electrice pentru elevii din judetul Cluj in cadrul Programului Administratiei Fondului pentru Mediu.

Cele 25 de microbuze scolare electrice se adauga altor 34, cu o capacitate tot de 16+1 locuri, ce au fost recent obtinute de Consiliul Judetean Cluj prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Prin intermediul acestui proiect ne propunem sa contribuim in plus la asigurarea egalitatii de sanse pentru toti copiii, prin facilitarea accesului elevilor la invatare. Educatia este singura sansa reala de reusita sigura in viata, motiv pentru care elevii din toate comunitatile rurale, chiar si din cele mai indepartate sau cu o populatie scazuta, trebuie sa beneficieze de un acces facil la scoala. In acest scop, alaturi de cele 34 de microbuze scolare recent obtinute de Consiliul Judetean prin PNRR, urmarim sa mai obtinem inca 25, tot din fonduri nerambursabile, la fel de prietenoase cu mediul si cu un consum redus de energie”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, prin intermediul proiectului Microbuze electrice pentru elevii din judetul Cluj in cadrul Programului Administratiei Fondului pentru Mediu se intentioneaza achizitionarea a 25 de microbuze electrice cu o capacitate de 16+1 locuri.

Valoarea totala a proiectului initiat de Consiliul Judetean Cluj este de 25 de milioane de lei. In cazul declararii acestuia ca si castigator, finantarea nerambursabila asigurata de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin Administratia Fondului pentru Mediu, va fi in procent de 100%.

Principalele beneficii ale initiativei forului administrativ judetean constau in asigurarea egalitatii de sanse pentru elevii din intreg judetul si facilitarea pentru acestia a accesului la o educatie de calitate, inclusiv reducerea absenteismului si a abandonului scolar.

De asemenea, componenta verde a proiectului consta in faptul ca prin aceasta achizitie de mijloace de transport scolar nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic se contribuie esential la asigurarea unui mediu de viata mai sanatos pentru locuitorii judetului, arata CJ Cluj.

Articolul precedentGRINDEANU PROMITE 250 DE KM DE AUTOSTRADA SI DRUM EXPRES PANA ANUL VIITOR – Tronsonul Pitesti-Curtea de Arges ar putea fi gata in 2024
Articolul următorREPARATIA STRAZILOR DIN CRAIOVA COSTA 270 MILIOANE LEI – Primaria din Craiova organizeaza o licitatia deschisa pe patru ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.