NOUL TERMINAL AL AEROPORTULUI DIN IASI ESTE REALIZAT 40% – Iasul va avea al doilea cel mai mare aeroport din tara, dupa Otopeni

Lucrarile la Aeroportul din Iasi sunt in grafic, fiind la un stadiu de indeplinire de peste 40% la viitorul terminal T4 si 30% la viitoarea parcare ce va fi finalizata pana la sfarsitul lunii august si care va asigura pasagerilor 600 de locuri de parcare.

Autoritatile spun ca Iasul va beneficia de noi oportunitati ca urmare a dezvoltarii si modernizarii Aeroportului International din Iasi.

327 de milioane de lei sunt investiti in dezvoltarea si modernizarea aeroportului, cel mai amplu proiect al administratiei judetene care va asigura judetului Iasi al doilea cel mai mare aeroport din tara, dupa cel din Otopeni, arata Consiliul Judetean Iasi.

Ultimele cifre ne arata ca Iasul are nevoie de un aeroport care sa asigure un flux de pasageri mai mare, avand in vedere ca in fiecare luna se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare al celor care tranziteaza orasul nostru. Zilele trecute am urat „Bun venit” pasagerului cu numarul 1 milion, in 2023 acest prag fiind atins mai devreme cu doua luni fata de anul trecut, ceea ce reprezinta o premiera si un record pentru aeroportul din Iasi. In perioadele de varf, T4 va putea sa asigure realizarea formalitatilor pentru 950 de pasageri pe ora, iar pe an va putea procesa pana la 3,5 milioane de pasageri pe an. Suntem cu totii implicati si determinati pentru ca lucrarile sa continue in ritm alert si ne bucuram totodata ca Iasul va beneficia de noi oportunitati in domenii de business ce vor accelera dezvoltarea judetului Iasi”, a mentionat presedintele Consiliului Judetean Iasi Costel Alexe.

Terminalul nou va fi gata in acest an.

Prin viitorul terminal T4, pe care il vom finaliza anul acesta, vom putea procesa un numar dublu de calatori fata de capacitatea existenta. Practic vom avea un aeroport complet nou, mult mai atractiv pentru pasageri si companiile aeriene deopotriva”, a spus Romeo Vatra, directorul general al R.A. Aeroportul Iasi.

Articolul precedentDOI OFERTANTI PENTRU REABILITAREA LINIEI 5 DE TRAMVAI – Investitia ajunge la 228 milioane lei
Articolul următorSUPERVIZAREA CONSTRUCTIEI LOTULUI 3 AL AUTOSTRAZII BUZAU – FOCSANI COSTA 31 MILIOANE LEI – CNAIR a desemnat castigatorul contractului de supervizare a lucrarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.