SUPERVIZAREA CONSTRUCTIEI LOTULUI 3 AL AUTOSTRAZII BUZAU – FOCSANI COSTA 31 MILIOANE LEI – CNAIR a desemnat castigatorul contractului de supervizare a lucrarilor

CNAIR a comunicat vineri, 7 iulie 2023, rezultatul procedurii de atribuire a contractului de servicii de supervizare pentru EXECUTIA LUCRARILOR la AUTOSTRADA BUZAU – FOCSANI: TRONSON 3, km 35+400 – km 71+500, Ramnicu Sarat – Mandresti Munteni, dupa finalizarea procesului de evaluare a ofertelor.

Ofertantul desemnat castigator este IRD ENGINEERING SRL (Italia), cu pretul de 31.159.481,59 lei fara TVA.

Durata contractului este de 160 luni si cuprinde: 36 de luni supervizarea pentru etapa de executie a lucrarilor si 124 de luni supervizarea pentru perioada de garantie a lucrarilor.

Sursa de finantare a acestui contract va fi asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta.

Semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea contestatiilor/plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire”, anunta CNAIR.

Contractul pentru constructia tronsonului 3, Ramnicu Sarat – Mandresti Munteni (36,1 km), valoarea este de 1.469.390.182,97 lei fara TVA. Durata de executie este de 26 de luni, iar perioada de garantie a lucrarilor este de 10 ani.

CNAIR a semnat pe 12 ianuarie 2023 contractele de 2,78 miliarde lei fara TVA pentru executia tronsoanelor 2 si 3 ale sectiunii de autostrada Buzau-Focsani (parte a A7), lucrari aferente a 66,9 km din autostrada Buzau – Focsani cu ASOCIEREA SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL – TEHNOSTRADE SRL. Este acelasi constructor roman care lucreaza deja pe tronsoanele 1 si 4.

Pe aceasta sectiuni de autostrada vor fi realizate si o serie de lucrari de arta. Astfel, pentru tronsonul 3, se vor construi 18 poduri si un pasaj, din care Podul peste DJ 205R si paraul Ramna este de o complexitate tehnica ridicata, avand lungimea de 380 m.

Autostrada Buzau – Focsani face parte din Coridorul 3, Bucuresti – Regiunea NE (Moldova) si reprezinta o prioritate absoluta la nivel national, conform analizei din Modelul National de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin constructia unei autostrazi in lungul acestui coridor va conduce la cresterea traficului rutier prin generarea de noi calatorii si atragerea de noi investitii in ariile urbane. Coridorul faciliteaza accesul in zona turistica Neamt sau nordul Moldovei.

Articolul precedentNOUL TERMINAL AL AEROPORTULUI DIN IASI ESTE REALIZAT 40% – Iasul va avea al doilea cel mai mare aeroport din tara, dupa Otopeni
Articolul următorDRUMUL CE DUCE SPRE POIANA BRASOV VA FI REPARAT – Lucrarile costa 4,2 milioane lei plus TVA si vor dura trei luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.