TRAFIC DECONGESTIONAT PE DN 1 – Lucrarile la centura Osorhei cu ajuns la 60%. Iata imagini de pe santierul austriecilor de la PORR

Continua lucrarile la Centura Osorhei. Consiliul Judetean Bihor a anuntat ca stadiul fizic al lucrarilor a ajuns la 60%.

In prezent acestea se deruleaza la rigole, la cele doua poduri peste Valea Bonar si Valea Tasad si la pasajul suprateran de peste calea ferata Oradea – Cluj, situat in zona intersectiei cu localitatea Fughiu, iar constructorii toarna placa de suprabetonare.

Traseul de 5,8 kilometri al Centurii Osorhei porneste din sensul giratoriu situat la intersectia cu drumul spre localitatea Cheriu, de pe Centura Oradea, ocoleste Osorhei prin sud si se termina in sensul giratoriu de pe DN1, care face legatura cu localitatea Fughiu.

Centura Osorhei va ajuta la descongestionarea traficului de pe cea mai aglomerata iesire din Oradea spre Cluj, pe DN 1, prin reducerea blocajelor, ceea inseamna economie de timp si costuri. De asemenea, va contribui la imbunatatirea sigurantei rutiere pentru soferi si pietoni”, precizeaza CJ Bihor.

In cadrul aceluiasi proiect se reabiliteaza cei 12,8 km de drum judetean dintre Osorhei si Copacel. Aici lucrarile presupun largirea drumului, amenajarea accesurilor la proprietati, refacerea podetelor si demolarea si refacerea podului peste Valea Sarand.

Lucrarile sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 128.847.403 lei, inclusiv TVA. Finantarea este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027. Termenul de executie este de 18 luni din momentul ordinului de incepere a lucrarilor (14 februarie 2023).

In prezent, Consiliul Judetean Bihor deruleaza lucrari la opt drumuri noi in judetul Bihor, cu o lungime totala de 68 de km:

  • Centura Alesd – 5,8 km
  • Centura Beius – 9,3 km
  • Centura Santandrei – 5 km
  • Centura Nojorid – 8,4 km
  • Centura Sanmartin – 8 km
  • Centura Osorhei – 5,8 km
  • Centura Biharia – 8,7 km
  • Inelul Metropolitan Oradea – 17 km
Articolul precedentDRUMURI EXPRES IN PREGATIRE – Inca 120 de km de drum expres intra in licitatie pentru executie
Articolul următorASA ARATA BUGETUL CNAIR IN 2024 – Investitiile vor depasi 10 miliarde lei. Veniturile totale se vor ridica la 12,44 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.