GRINDEANU PROMITE 250 DE KM DE AUTOSTRADA SI DRUM EXPRES PANA ANUL VIITOR – Tronsonul Pitesti-Curtea de Arges ar putea fi gata in 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune ca, pana la finalul anului 2024, vor fi dati in folosinta 250 de kilometri de autostrada si drum expres.

Pe ceea ce am lucrat in 2022, am contractat acele sume de peste 10 miliarde euro, 10,6 miliarde ca sa fiu mai exact. Asta inseamna ca anul acest si anul viitor, minimul pe care sa il dam in circulatie sa fie de 100 km pe an. Cred ca, pana la sfarsitul anului 2024, o sa dam cel putin 250 de km de autostrada si drum expres. Adica intr-un an si ceva. Anul acesta se dau in circulatie inca 31 km pe drum expres Craiova-Pitesti. Se da in 10 zile maxim lot in Transilvania, de la Nusfalau la Suplacl de Barcau care este de 14 km si se atinge acea borna de 1.000 km de autostrada si drum expres din Romania. Se da in circulatie intre Chetani si Campia Turzii in aceasta toamna, cu un mic semn de intrebare, daca va fi o toamna ploioasa va fi dificil de terminat acest tronson, daca nu va fi ploioasa, nu vor fi probleme”, a declarat Sorin Grindeanu, la Prima News.

Potrivit ministrului, vor fi si alti kilometri de autostrada sau drum expres care vor fi dati in folosinta anul acesta si anul viitor.

In jurul Bucurestiului pe A0 sunt doua loturi de 35 km insumati si daca vor fi dati in aceasta toamna va fi mai usor. Tot ce tine de A0 va fi dat in circulatie. Tot la inceput de octombrie pe A0, cei 20 km de la DN1 pana la DN2 in octombrie anul acesta, desi termenul de finalizare e august 2024. Dar pana in mai anul viitor ar trebui sa se circule de la Craiova la Constanta doar pe autostrada”, a adaugat ministrul Transporturilor.

Grindeanu vine si cu vesti bune despre tronsonul Sibiu-Pitesti, pe capatul dinspre Pitesti, adica Pitesti-Curtea de Arges, vreo 30 de km ce au termenul de finalizare anul 2025. El spune ca a urmarit si monitorizat acest santier.

La cum arata acum lucrarile, sunt undeva la 50% si se lucreaza putem avea o surpriza acolo. Nu o spun, sunt rezervat, dar daca se mentine ritmul de anul acesta, poate fi o surpriza placuta sa poata fi terminat inclusiv acel tronson pana la finalul anului 2024”, a conchis Grindeanu.

Companii din subordinea Ministerului Transporturilor ar putea disparea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ameninta cu reorganizarea. El spune ca exista societati in cadrul institutiei pe care o conduce care vor fi reorganizate, iar unele dintre ele chiar vor disparea.

Se lucreaza la aceste lucruri. Am 140 de posturi vacante, care sunt bugetate. Dupa care avem companii care nu isi gasesc rostul. O sa unesc aceste companii”, a explicat Sorin Grindeanu, la Prima News, despre faptul ca nu sunt facute reorganizari la Ministerul Transporturilor.

Ministrul a fost intrebat totodata daca vor fi si oameni dati afara, el precizand ca nu, in principiu, in acest moment nu exista aceasta abordare, dar a afirmat ca este de acord cu evaluarea si cu criterii de performanta pe care trebuie sa le aiba fiecare.

Sa va dau un exemplu auzit de la colegii mei. Unul din colegi imi spunea in urma cu cateva saptamani sa stii ca daca eu dau afara jumatate din minister, lucrez la fel. Haideti sa vedem cum se asaza”, a declarat ministrul Grindeanu.

20 si ceva de mii sunt pe CFR, dar sunt companii. Ministerul e ca un Guvern intr-un Guvern. Cu toate acestea exista societati in cadrul acestui minister, care vor fi reorganizate si care unele dintre ele chiar vor disparea, va asigur de acest lucru”, a mai explicat Grindeanu.

Ministrul PSD a mai anuntat ca, daca nu exista o evaluare, nu vor fi nici oameni dati afara.

Articolul precedentINCEP EXPROPRIERILE PENTRU METROUL PANA LA AEROPORT – Guvernul aloca 34,58 milioane lei pentru eliberarea traseului viitoarei Magistrale 6
Articolul următorMICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII DIN CLUJ – Consiliul Judetean Cluj cumpara 25 de noi microbuze electrice, pe bani europeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.